Когато правите бърз козметичен ремонт на дома си с помощта

...
Когато правите бърз козметичен ремонт на дома си с помощта
Коментари Харесай

Борово клонче и сода освежават хладилника

Когато вършиме бърз козметичен ремонт на дома си благодарение на няколко кутии багра, може да се получи по този начин, че дълги дни в пространствата да мирише на багра.

Някои хора харесват тази миризма, само че за други тя е прекомерно мощна, за трети пък е нетърпима, тъй като провокира алергични реакции. За да отстраните миризмата на багра от стаята, ви е нужна скилидка чесън.

Разтъркайте я добре, с цел да се разнесе миризмата ѝ, и я оставете за десетина-петнадесет минути в стаята. Ако пък сложите и няколко чинии със сол в помещението, миризмата на багра ще изчезне извънредно бързо.

Неприятната миризма от разнообразни артикули в кухнята ще изчезне, в случай че в огромен съд без похлупак кипнете малко вода, в която сте добавили оцет. След няколко минути проветрете кухнята.

 Хляб

Ако в хладилника се е появила неприятна миризма от многото артикули в него, нарежете на късчета черен самун и го разположете на всички лавици. След едно денонощие миризмата изчезва.

Същата работа прави и отворен пакет със сода за самун или сода, ситуирана в чинийка. Няма да се наложи да чакате цяло денонощие – след няколко часа в хладилника няма да има и диря от неприятна миризма.

Същата работа ще ви свърши и свежо стръкче от бор. Миризмата на мухъл в бутилките може да бъде отстранена, в случай че в тях налеете наслойка от кафе и я оставите за няколко часа вътре.

За премахване на мощна миризма при пърженето на риба сложете един картоф, нарязан на кръгчета, в тигана, в който пържите рибата. Това ще попречи на миризмата да се популяризира.

За да не мирише на риба съдинката, в която сте я готвили, натъркайте я добре със остаряла отвара от чай. Миризмата от риба изчезва и в случай че преди да измиете съда, в който сте я приготвили, натъркате със суха горчица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР