Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то

...
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то
Коментари Харесай

Колко време се пече пиле

Когато печете пиле, би трябвало да знаете за какъв брой време то ще стане напълно нежно и кожата му ще се трансформира в ароматна, златиста и хрупкава.

Готовността на пилето, което се пече, се дефинира, като се прободе месото с вилица. Ако сокът, който изтича, е транспарантен, това значи, че пилето е изцяло готово.

Ако сокът, който изтича от месото, е червен, пилето към момента би трябвало да се пече.

За печене е уместно охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.

Не се предлага печене на замразено пиле, защото то може да загори извън и да не се опече добре в сърцевината.

 Печене на пиле

Преди да печете пилето, би трябвало да го измиете добре, след което да го избършете добре със суха забрадка. Пиле, което тежи към кг, се пече за към 1 час и 10 минути на 200 градуса.

Десетина минути преди окончателното изпичане на пилето е добре да включите функционалността грил, с цел да се образува апетитна златиста хрупкава коричка на кожата.

За да получите вкусна ароматна хрупкава коричка, би трябвало няколко пъти да полеете пилето със соса от печенето, а преди да е готово, да го намажете с масло.

Ако пилето за печене е по-тежко от кг, се пече петнадесетина минути повече, като непрекъснато се ревизира дали не е готово.

Можете да опечете пиле във фолио или в специфичен плик за печене на месо, като добавите разнообразни типове зеленчуци и подправки.

Във фолио или в плик за печене на месо пиле, което е с тегло към кг, се пече към час на 190 градуса температура.

Накрая фолиото или плика за печене се отваря, с цел да се образува вкусна апетитна коричка.

 Печени пилешки бутчета

Ако печете пилешки бутчета, те стават подготвени за към 30 минути на 200 градуса във фурната. Те се пекат по 15 минути от всяка страна.

Парчетата пиле се пекат 20 минути в микровълнова фурна на оптималната мощ, а цяло пиле се пече 50 минути на оптималната мощ в микровълнова фурна.

Когато пилето се пече в микровълнова фурна, размерът му може да намалее с към една четвърт.

Ако желаете да си сготвите нещо с пиле, пробвайте някои от нашите домашни предписания за пиле: пълнено пиле, пиле фрикасе, или пилешко на скара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР