Когато панирате кашкавал и сирене, трябва да се спазват някои

...
Когато панирате кашкавал и сирене, трябва да се спазват някои
Коментари Харесай

Тънкости при панирането на кашкавал и сирена

Когато панирате кашкавал и сирене, би трябвало да се съблюдават някои тънкости, с цел да се получи панировката хрупкава, а сиренето или кашкавалът да останат меки и да се топят в устата.

За да панирате сполучливо топени сиренца, би трябвало авансово да ги охладите мощно във фризера, само че не да ги замразите. Така те няма да се разтекат при стоплянето по време на панирането.

Кашкавалът пане е елементарно за подготвяне ядене, което е доста вкусно и по тази причина е обичано на дребни и огромни. Но тайната е в панировката. Тя би трябвало да е тънка, само че в това време херметично да затваря кашкавалът, с цел да не се разтече по време на пърженето.

Кашкавалът се нарязва на части с дебелина не повече от един сантиметър. Панировката се подготвя от галета, брашно и разрушени яйца. Парчетата кашкавал се напръскват със студена вода, овалват се в брашно, по-късно в разрушено яйце и по-късно – в галета. Оставя се да престои две минути и още веднъж се потапят в яйцето и по-късно – в галетата.

 Паниран кашкавал

Парчетата кашкавал се пържат в загрят тиган с много олио. Пържат се от двете страни до златиста коричка. Вкусно и елементарно ядене е пърженият камамбер. Той се сервира със сладко от боровинки или касис.

Камамберът, който би трябвало да е преди малко изваден от хладилника, се топва, без да се нарязва на късчета, се овалва в разрушено яйце, а по-късно се овалва в панировка от галета. След минута се потапя още веднъж в яйцето и по-късно отново в галетата.

Камамберът се запържва за 20-30 секунди в горещо олио, като леко се притиска с вилица, с цел да се запържи и от горната страна, без да се обръща. Сиренето се сервира горещо, поръсено с кедрови ядки и лъжичка сладко в профил.

Сирената в панировка от пикантни подправки са присъщи за индийската кухня. Най-подходящо за тази цел е сиренето, което е по-меко. Сиренето се нарязва на части с дебелина сантиметър и половина и дължина 10 сантиметра.

Куркума и сол се смесват в равни елементи. При предпочитание се прибавят пикантни подправки по усет. Сиренето се овалва в подправките и се пържи в гореща лой до формиране на хрупкава коричка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР