Когато осъзнавате все по-дълбоко и по-дълбоко истината за това кой

...
Когато осъзнавате все по-дълбоко и по-дълбоко истината за това кой
Коментари Харесай

Пътят към абсолютна свобода

Когато осъзнавате все по-дълбоко и по-дълбоко истината за това кой сте, каква е същинската ви същина - вие сте в съюз с божественото. Универсалните правила, които ръководят човешкото его, основават конструкция, която може да се употребява като пътна карта и да насочи всяко създание към освобождение от оковите на егото. Реалният физически свят оказва помощ: чувството за напън, насилието, болката, страховете, рисковете - могат да ни раздрусат, да разсънят сетивата ни за проникновено осъзнаване. 
Освобождаването на егото се случва посредством дисциплинираност и предаване оттатък пространствата на самото его. Свободата поражда като целеустремено деяние на самата персона, съобразено с нуждата, изисквана от съответния миг и в никакъв случай не трябва достигната, с помощта на някоя конструкция или институция. Това допуска деяние от страна на стремящия се към осъзнатост оттатък рестриктивните мерки на предходния му опит. 
Представете си какво е да съществуваш в безспорна спонтанност без позоваване на никакви външни критерии. За да бъдете тук (в това състояние) по право, би трябвало да спечелите тази привилегия на енергийно равнище. Елиминирайте всички трептения на страдалчество вътре във вас, всички импулси да се вземете на съществено (т.е. егото изчезва). Става дума за цялостно елиминиране на трагичната страна на живота и илюзията за разлъка с чистата божествена обич. Човек минава в положение на усещане, в което всичко е комизъм. Всичко е наслада, хубост и смях. Това може да пристигна единствено в пълнотата на действителността като възвишен смях. 
За да спечелим правото на безгранична независимост и наслада от живота, ние би трябвало да почистим всяко възприятие за страдалчество и всички усещания за протичащите се неприятни неща. Само тогава човек има ясна визия за това къде е пътят. Присъствието на това схващане, това равнище на лекост на битието, разрешава на Душата да трансцендира, с цел да бъде Едно с божественото. 
Човек би трябвало да се освободи от всевъзможни кармични останки - стремежът е да се отървете от всевъзможни проекции върху който и да било и бъдете свободни от всеки различен. В тази нова действителност на нравствен покой човек не може да бъде засегнат и насладата му е изцяло освободена и освобождаваща. И не, не приказваме за ехидните егоистични и саркастични шегички, които насочваме сякаш с положително към близките, а в действителност падаме в личната си егоистична клопка. И не, не става дума да се впускаме в избрани идентификации или угриженост за живота или гибелта на тялото. Точно противоположното.
Необходима е его гибел. Осъзнайте същинското " тук и в този момент " и оползотворете изконното си право на цялостен благословен живот без никакви терзания за всемирски ограничавания. Свободата се случва, когато се освободите от материализма и други глупости, от които егото е затворено и индокринирано - пуснете всички системи от вярвания, които сте основали във физическия свят. 
Представете си какво се появява. Новият фокус се измества от старите решетки и времеви линии, с цел да прерасне в живо схващане на самата чиста непрекъснато изменяща се Светлина. Възстановяването на суверенна власт значи основаване на действителности в сходство с божественото желание. Докато отключваме повече кодове, спящите качества се задействат, дарбите от паралелни действителности стават налични, знанието по какъв начин да вплетем сила в материята още веднъж навлиза в осъзнаването. Съзнателната алхимия ни разрешава да сътворяваме по напълно нов метод. Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР