Когато носим маски за лице, сме по-привлекателни, съобщи Си Би

...
Когато носим маски за лице, сме по-привлекателни, съобщи Си Би
Коментари Харесай

Лицата ни по-красиви с предпазните маски

Когато носим маски за лице, сме по-привлекателни, заяви Си Би Ес, базирайки се на резултатите от изследване на американски експерти.

За задачите на онлайн проучването "Красотата и маската " учени от двата най-големи огромни университета на щата Пенсилвания са създали тест, в който 500 души е трябвало да оценят 60 фотоси. Фотографиите са изобразявали хора с разнообразни пол, възраст, цвят на кожата. Лицата им е трябвало да бъдат оценени като привлекателни, приблизително привлекателни или непривлекателни.

След това благодарение на фоторедактор на всички 60 портрета са били добавени хирургически маски. Участниците в опита още веднъж е трябвало да слагат своите оценки.

Учените с изненада са открили, че на половина скритите лица са се сторили по-красиви на доброволците и са били оценени по-високо. Дори лицата, в началото оценени като непривлекателни, след прибавянето на маска са получили по-висока оценка.

Специалистите свързват резултатите с няколко психически характерности. Първо, очите са доста значим фактор, който въздейства върху цялостната преценка за външния тип. Ако се виждат единствено те, човек наподобява по-красив.

Друг значим фактор е симетрията. Подсъзнателно човек възприема симетричните лица като красиви. Ако маската крие част от лицето, то като цяло наподобява по-симетрично и по-хармонично.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР