Когато на 24 юни силите на разбунтувалата се частна военна

...
Когато на 24 юни силите на разбунтувалата се частна военна
Коментари Харесай

Бойци на Пригожин заплашили ядрена база по време на бунта

Когато на 24 юни силите на разбунтувалата се частна военна компания " Вагнер " се бяха запътили към Москва, контингент с военни транспортни средства се отклонил по автомагистрала в източна посока към укрепена съветска армейска база, в която се съхраняват нуклеарни оръжия, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестени онлайн клипове и изявленията с локални поданици.

След като бойците от " Вагнер " достигнали по-отдалечени региони на страната, следата им изстинала – на към 100 километра от нуклеарната база " Воронеж-45 ". Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери какво се е случило по-късно и западни публични представители неведнъж са казвали, че съветските ресурси от нуклеарни оръжия не са били изложени на опасност по време на метежа, който завърши бързо и мистериозно.
-->
В извънредно изявление за организацията обаче, ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов съобщи, че бойците от " Вагнер " са стигнали доста по-далеч, в сравнение с се допуска. По думите му те са достигнали до нуклеарната база и желанието им е било да се снабдят с дребни нуклеарни устройства от руско време, с цел да " покачат залога " на протеста си. " Защото в случай че си подготвен да се биеш до последния човек, това е едно от оборудванията, които доста покачват залога ", съобщи Буданов.

Според Буданов единствената бариера сред бойците от " Вагнер " и нуклеарните оръжия били вратите на оборудването за депозиране на нуклеарни муниции. " Вратите на склада били затворени и те не достигнали до техническата секция ", сподели той.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери от самостоятелни източници дали бойците на " Вагнер " са достигнали " Воронеж-45 " и Буданов не е дал доказателства за изказванията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР