Когато Мутафчийски не звъни по телефона...Покрай скандала с президента Румен

...
Когато Мутафчийски не звъни по телефона...Покрай скандала с президента Румен
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ четете

Когато Мутафчийски не звъни по телефона...

Покрай абсурда с президента Румен Радев, чието посещаване в Естония беше ненадейно прекъснато поради информация, че е бил контактен с вирусоносител, лъсна цялата неопитност на страната да реализира надзор върху разпространяването на Ковид-19. Първият въпрос, който президентският сюжет сложи, е що за знамение е това "самокарантиниране ", което ни вменяват като духовен дълг.

Застрахователите не смъкват гарда

През последните години в. "БАНКЕРЪ " дружно с PWC изготвя и разгласява по две ранглисти годишно – с данните към края на юли и към края на декември. Оценката на фирмите в общото обезпечаване се прави по няколко индикатора, които дават ясна визия на непредубедения четец за положението на определения от него осигурител.

Васил Божков пусна първа емисия партийни билети

Шегата настрани: от оня 21 октомври на политическата сцена се появи нов състезател - партия "Българско лято " на хазартния необут Васил Божков. Всъщност по-правилно е да кажем, че към този момент единствено се е поклонил пред публиката, тъй като до същинското му присъединяване в спектакъла би трябвало да изтече още малко вода.

Авиокомпаниите издишат, само че шефовете им стават все по-богати

Въздушният трафик се срина съвсем напълно поради пандемията и съгласно най-оптимистичните прогнози ще върне старите си равнища едвам към 2024 година. Загубите са десетки милиарди, само че това не пречи на висшите мениджъри да си раздават великодушни бонуси и сега.

Конституционен съд удари "зеления " произвол

Безобразният 15-годишен период за отчуждаване на частни парцели, предопределени по устройствените проекти за озеленени площи, е противоконституционен, тъй като лимитира незаслужено и голословно правото на благосъстоятелност. В прорез с главния закон е и невъзможността за обжалване пред съда на общите устройствени проекти.

Проветривият пост на парламентарния ръководител

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се задържа на поста си единствено поради инатливото държание на ГЕРБ през последните месеци. Ако ръководителката от Кърджали беше свалена прибързано от шефското място в Народното събрание, нямаше да е единствената през последните 30 години с такава орис.

Румъния е най-големият предел пред модерното мореплаване по Дунав

Капацитетът на река Дунав надвишава доста наличните все още товарни транспорти, до момента в който в народен и европейски мащаб транспортите на товари с авто превоз бележат резистентен растеж, без значение от ограниченията за ограничение на каузи му, разяснява за в. БАНКЕРЪ Борил Иванов, специалист по воден превоз, някогашен ръководител на Националното съдружие на българските спедитори.

Коронавирус предложения за бягство от депозита

Публична загадка е, че банковите влогове към този момент не носят лихви на притежателите си. Логиката оттук насетне диктува да огледаме другите пазари, с цел да потърсим по-добро леговище за парите си. Струва си да създадем обзор не на имагинерните и извънредно апетитни капиталови благоприятни условия, а да ограничим офертите до такива, които са близки до безрисковите банкови депозити.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР