Когато мезонет в Лондон, купен от изчезналата криптокралица Ружа Игнатова,

...
Когато мезонет в Лондон, купен от изчезналата криптокралица Ружа Игнатова,
Коментари Харесай

Голям обрат с Ружа Игнатова! Какво се случва

Когато мезонет в Лондон, платен от " изчезналата криптокралица " Ружа Игнатова, се появи още веднъж на пазара, изглеждаше, че търсената българка провежда продажба от сенките.

В същата седмица, в която нейният " висш пентхаус " за 12,5 милиона лири беше разгласен за продажба, новите правила за бистрота в Обединеното кралство влязоха в действие, а Игнатова бе обществено разкрита като притежател, напомня dnes.bg.
-->
Но Ружа изчезна преди пет години и сега е в листата с 10-те най-търсени лица на ФБР.

BBC по-рано разкри по какъв начин тя скрито е купила мезонета с четири спални, за който се твърди, че в миналото е бил цялостен със скъпи творби на изкуството и дизайнерски дрехи след като финансовите регулатори в най-малко една европейска страна към този момент са издали предизвестие за нейната подправена криптовалута.

Игнатова изчезна на 25 октомври 2017 година, откакто беше известена за усилване на полицейските следствия към нейната машинация в София. OneCoin, основан през 2014 година, е една от най-големите известни сходни измами, като ФБР прави оценка цената й на 4 милиарда $.

Лейла Бегум от Боу, една от жертвите на Ружа в Лондон, споделя, че фамилията й е изгубило повече от £54 000 в OneCoin, откакто е била уверена да влага от фамилен другар.

Но в този момент нито полицията на Обединеното кралство, нито самата Игнатова стоят зад продажбата на нейния апартамент. Вместо това хората, продаващи парцела, са прокурори в северозападния немски град Билефелд, разкрива BBC.

С утвърждението на прокурорите от Билефелд мезонетът на Игнатова в Лондон се върна на пазара този месец.

Съгласно новите правила за бистрота, неналичието на изтъкване на крайния притежател на парцел в Обединеното кралство може да попречи на продажбата му. Ако Игнатова не беше разкрита като притежател на пентхаус до 31 януари 2023 година, продажбата можеше да не е допустима.

Старши прокурор Джералд Рюбсам се надява, че всички доходи от продажбата на мезонета в Лондон един ден може да компенсират жертвите на OneCoin.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР