Когато любовта прерасне в нещо повече, естествената следваща крачка за

...
Когато любовта прерасне в нещо повече, естествената следваща крачка за
Коментари Харесай

5 истини за дългия и щастлив брак

Когато любовта прерасне в освен това, естествената последваща крачка за множеството двойки е брак. Онези, които не се опасяват да се впуснат в законното премеждие на любовта, нормално не знаят какво тъкмо ги чака, и имат вяра, че бракът им ще е сполучлив от единствено себе си.

Колкото и да ни се желае бракът в действителност да е сполучлив, неуспехите се случват, написа Флагман. И това най-често е не тъй като сме избрали неверния човек, а тъй като позволяваме разнообразни неточности всеки ден. Бракът е предизвикателство, най-много прочувствено и психическо. Ако липсва усърдие за поддържането на връзките и пристрастеността живи, всеки брак би бил подложен в риск, даже най-щастливият и хармоничният, в който царува мощна обич.

Може да сте от късметлиите, които живеят относително елементарен сватбен живот без затруднения. Но човек в никакъв случай не знае какво го чака зад ъгъла. Затова и не би трябвало нещата да се оставят да вървят по течението.

Кои са основните неща за брака, които би трябвало да знаете, преди да се впуснете в това премеждие, което стартира с думите " до момента в който гибелта ни раздели "?

1. Между съпрузи не съществува такова нещо като безусловна обич.

Безусловната обич е нещо, за което всеки мечтае – да бъде обичан без граници, без да бъде съден за думите и дейностите си, да бъде одобряван какъвто е. Когато съжителствате в брак обаче е мъчно да не се появят условности. Бракът и връзките на брачни начала сами по себе си постановат установяването на известни граници, правила, условности. Ако приемете това и имате реалистични упования ще ви е по-лесно да се справяте с провокациите, които ще се появят пред вас и половинката ви.

2. Първите две години след раждането на детето може да са най-трудните.

За да сте готови за цялото физическо предизвикателство, а и психическото претоварване след раждането на детето, би трябвало да знаете, че тези начални стадии след появяването на дребния ви правоприемник може да са най-трудните в целия ви живот. Допреди това сте били единствено двамата, съумели сте да се напаснете един към различен, а в този момент се появява малко създание, което ви кара да живеете по изцяло друг метод. Трудностите, с които новата действителност ще ви сблъска, може да покажат невиждани до момента отрицателни черти от характера и на двамата. Този интервал може да е повратен и да сътвори мотиви за доста спорове. Добре е да сте готови, че не всичко след раждането на детето през първите години ще тече по вода. Ако сте наясно с това, прекосяването през това другояче прелестно предизвикателство на ранното родителство ще ви сплоти още повече.

3. Във връзката ви не всеки път ще има полово предпочитание.

Колкото и да си казвате, че няма да се случи и на вас, случва се на всички брачни двойки и тези, които съжителстват дружно дълго. Страстта има своите интервали и цикличност. В началото интимността е част от солидните основи, върху които сте почнали да градите връзките и връзката си. Но идват моменти, в които няма да имате толкоз огромно предпочитание за фамилиарност, както преди. За благополучие това напълно не значи завършек на любовта посред ви. Ако приемете тези моменти като нещо обикновено и част от пътя ви дружно, ще ги преодолеете, а даже може да се преоткриете в полов смисъл.

4. Не бъдете индивидът, който не желае да взема решение проблеми в брака.

Проблемите в брака неизбежно ще се появят. Колкото и чудесни да са връзките ви, ежедневното общуване може да е същинско предизвикателство, а и спорове могат да зародят по разнообразни аргументи. Когато те се появят, не бъдете индивидът, който не желае да ги взема решение и да намира способи да усъвършенства връзката с колегата си. Старайте се да намирате навременни решения на проблемите, да работите дружно за изглаждането им. Това ще ви усъвършенства като двойка и ще ви направи по-добри сътрудници в живота.

5. Никога не се карайте кой прави повече работа.

Разпределянето на домашните отговорности за доста двойки е мотив за спор. Ако единият се усеща като че ли прави повече за дома от другия, не бързайте да се карате и да натяквате това на половинката си. Намерете метод да говорите за разпределянето на отговорностите умерено и рационално. Можете да употребявате всевъзможни различни и занимателни способи да съумеете да се синхронизирате поравно, доколкото е допустимо. Направете си график или сключете измамлив контракт, в който да сте се съгласили за отговорностите на всеки. Има разнообразни способи да водите тази полемика, само че без да я превръщате във война и непрекъснато натякване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР