Когато към 13.30 днес пожарна с включени сирени и светлини

...
Когато към 13.30 днес пожарна с включени сирени и светлини
Коментари Харесай

Мистериозен пожар в центъра на Пловдив

Когато към 13.30 през днешния ден пожарна с включени сирени и светлини влезе в противоположното придвижване на най- оживения бул. в Пловдив- " Цар Борис Трети Обединител " и сви към строящата се постройка на Голямата базилика, мнозина минувачи се натрупаха да видят какво става. После пожарната се върна, в базиликата нищо не беше станало, нито пък в Католическата катедрала отстреща, тя спря отново по този начин с включена сигнализация до близката поликлиника. И там нищо. Накрая пожарникарите съумяха да намерят метод към кооперацията на бул. " Мария Луиза " 15, за минувачите към този момент се обясни загадката къде в тези значими здания в самото сърце на Пловдив има някакъв случай, само че последвалите събития единствено ускориха мистерията.

Гореше на остъклена тераса на четвъртия етаж на остарялата кооперация, виждаха се пламъци. Но с тая забележка, че би трябвало да се взреш, с цел да ги видиш, и то в случай че си в една тясна вътрешна пътека, където по принцип няма хора. Димът беше нищожен. Така и не стана ясно кой е подал сигнал на тел. 112 и по какъв начин въобще ги е видял.

По-нататък мистерията стана още по- огромна, тъй като, откакто пожарникарите разрушиха вратата на жилището и влязоха вътре, се оказа, че на остъклената тераса няма печка със пропуснат включен котлон, както беше елементарно да се допусна. Единственият ел апарат е един тостер в другия завършек на терасата, където огънят не е стигнал и тостерът си е изключен. Наблизо няма даже контакт, а крушката на тавана е цяла. 
Горели са орехи
Мaлко, откакто пожарникарите изгасиха огъня с една тава вода, тъй като повече не е било належащо, пристигнаха и собствениците- възрастен мъж, който живее там и щерка му. И двамата недоумяваха по какъв начин може да се възпламенят орехи от единствено себе си, тъй като друго пояснение нямаха. Пожарникарите също не можеха да си обяснят по какъв начин е зародил този огън. Тъй като вредите са малко, надали ще се прави и съществено следствие. 

Преди 15 дни фамилията е изгубило своята брачна половинка и майка, през днешния ден този тайнствен случай ги подложи на същинско тестване. Ако орехите не могат да се самозапалват, а пожарът не се вижда съвсем отникъде, по какъв начин е зародил и кой се е обадил... Едва ли в миналото ще се разбере. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР