Когато имате възможност да обядвате вкъщи, зарадвайте близките си с

...
Когато имате възможност да обядвате вкъщи, зарадвайте близките си с
Коментари Харесай

Идеи за бърз обяд

Когато имате опция да обядвате у дома, зарадвайте околните си с апетитен и бърз за подготвяне обяд. Един апетитен вид за бърз обяд е пилешко с чесън и карамел.

За 4 порции са нужни 4 скилидки чесън, 1 супена лъжица масло, 2 чаени лъжички кафява захар, щипка сол, 4 половинки пилешки гърди, четвърт чаша вода, 1 домат, 120 грама кашкавал, половин чаена лъжичка босилек.

Запържете чесъна в масло на слаб огън две минути, като непрекъснато разбърквате. Добавете захарта и разбърквайте, до момента в който не се разтопи. Посолете месото и го сложете в тигана при чесъна.

Пържете към пет минути, като непрекъснато го обръщате, до момента в който не стане кафеникаво-златисто. Добавете вода и задушете на междинен огън без похлупак десетина минути, до момента в който не се изпари водата.

 Бърз Обяд

Върху всяко филенце сложете късче домат, поръсете с босилек и покрийте с късче кашкавал. Оставете в тигана към две минути, с цел да се разтопи кашкавалът.

Свинско с горчица също е елементарен и бърз вид за обяд. Необходими са 600 грама свинско месо, 1 супена лъжица горчица, 2 яйца, сол на усет, галета.

Месото се измива и се нарязва на не доста огромни части. Разбиват се яйцата, прибавят се горчицата и солта. Всяко парче месо се потапя в тази примес.

След това месото се потапя в галетата, пържи се на намазан с лой тиган на междинен огън под похлупак, като всяка страна се пържи към четири-пет минути.

Не доста бързо, само че доста вкусно става свинско месо с подправки, само че би трябвало да се приготви от предходната вечер. Необходими са 2 кг свинско месо, 50 мл зехтин, сол, млян кориандър, карамфилчета и чесън – на усет.

Всички подправки се смесват със зехтина в купа дружно с чесъна. С тази примес се натърква месото и се оставя да престои в хладилника през нощта. Месото се слага във фолио и при предпочитание върху него се поставят две късчета бекон.

Месото се завива с фолиото, поставя се в тава и се пече към два часа на температура 220 градуса. След това се сервира горещо, с гарнитура от картофи, сварен ориз или задушени зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР