Когато има желание от страна на работодатели и неправителствени организации,

...
Когато има желание от страна на работодатели и неправителствени организации,
Коментари Харесай

Работодатели се отнасят към хората с увреждания като към неработоспособни


" Когато има предпочитание от страна на работодатели и неправителствени организации, има опция за реализация. Без държавна поддръжка обаче центровете за предпазена претовареност за хора с увреждания мъчно ще съществуват. Затова в плановете са планувани пари и за обучителите, и за тласъци за хората, които работят в такива центрове ". Това разяснява пред БНР Минчо Коралски, специалист и някогашен шеф на Агенцията за хората с увреждания.

И уточни, че целта на тези центрове е да се основат трудови умения, които по-късно да бъдат употребявани на отворения пазар на труда.

" Тук ще е по-големият проблем, защото все още работодателите се отнасят към хората с увреждания като към неработоспособни, което не дава отговор на истината ".

В предаването " Хоризонт до обед " Коралски напомни, че във компании с над 50 души личен състав би трябвало да има избран брой хора с увреждания.

" В моя ТЕЛК написа, че съм 100% инвалид, само че това не ми пречеше 16 години да бъда началник на Агенцията за хора с увреждания ".

Той увери, че няма заплаха към този момент разкрити центрове за предпазена претовареност да спрат да действат поради прекъснато финансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР