Когато говорим за ситуацията на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор там

...
Когато говорим за ситуацията на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор там
Коментари Харесай

Путин: САЩ и други западни страни дестабилизират Балканите, за да доминират в региона

Когато приказваме за обстановката на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор там е политиката на Съединени американски щати и на избрани западни страни, ориентирана към одобряване на тяхната доминация в района.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за белградския вестник " Вечерне новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Още през 1999 година силите на НАТО, без глоба от Организация на обединените нации, два месеца и половина бомбардираха Югославия, принудително отделиха Автономната област Косово. През 2008 година Вашингтон и съдружниците му поддържаха нелегитимно оповестената косовска самостоятелност ", сподели Путин. През 2017 година, " макар позицията на половината от популацията, Черна гора бе въвлечена в НАТО ", добави той.

" Уплашиха се от референдум по този въпрос и в следствие страната минава през интервал на политическа неустойчивост. Миналата година за форсирано приемане в НАТО на Република Македония даже бе задвижен развой на приемане на конституционни ремонти и смяна на името на тази страна, проверка на основите на македонската национална еднаквост. При това бе пренебрегната волята на македонските гласоподаватели - референдумът за смяна на името на страната се провали, само че външният напън продължи ", сподели още Владимир Путин.

Той уточни, че " като се знае и схваща какъв брой комплицирани са Балканите и историята на този район, Русия постоянно го е считала за пространство за градивно съдействие ".

Руският президент дефинира укрепването на районната сигурност и страбилност на Балканите като " категоричен приоритет " за страната му.  " Обявяваме се за това да се зачитат правата и ползите на балканските страни и нации, да се съблюдава интернационалното право ", коментира още Путин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР