Когато Елизабет Втора почина на 8 април 2022 г., синът

...
Когато Елизабет Втора почина на 8 април 2022 г., синът
Коментари Харесай

Чарлз вече е свързан и с Исус

Когато Елизабет Втора умря на 8 април 2022 година, синът й принц Чарлз автоматизирано стана крал на Англия. Това обаче не значи, че станал подобен в очите на поданиците си. Както и тези на бог.

Точно това е задачата на церемонията по коронацията, която включва и религиозния обред по помазване с миро на новия монарх. Допълнителна церемониалност ще добави и специфичният подарък, който крал Чарлз е получил от папа Франциск.

Това са две късчета от дървения кръст, на който е бил разпънат Христос преди близо две хилядолетия. Според информацията на The Times те са с размер 0.5 и 1 см и са " персоналният подарък за коронацията " от папата за Чарлз.
 Снимка 615269
Източник: GettyImages

Те към този момент са сложени в центъра на Уелския кръст, който ще бъде употребен по време на церемонията. Той е направен през 2020 година по поръчка на Чарлз и тогава би трябвало да означи годишнина от основаването на уелската черква.

Преди месеци кръстът, който е направен от рециклирано сребро, дърво и камък, е модифициран, с цел да включи и свещените късчета от христовия кръст. Както повелява хилядолетната традиция, церемонията по коронацията на новия крал ще се води от епископа на Кентънбъри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР