Когато една жена планира бременност, първите неща, които изключва от

...
Когато една жена планира бременност, първите неща, които изключва от
Коментари Харесай

6 изненадващи храни, които трябва да избягвате, когато се опитвате да заченете

Когато една жена възнамерява бременност, първите неща, които изключва от режима си са цигари  и алкохол. Но знаете ли, че това напълно не е задоволително за репродуктивното здраве. Защото се оказва, че сякаш безобидни храни могат да повлияят отрицателно на възможностите за забременяване – както за мъжете, по този начин и за дамите?

В последните години от ден на ден диетолози и експерти по репродуктивно здраве показват значимостта на -  не единствено за дамите, само че за мъжете - за тяхната плодовитост, способността за забременяване и здравето на бъдещото бебе.
-->
Изводите са, че те би трябвало да се съсредоточат върху диета, богата на пълнозърнести храни, здравословни мазнини, зеленчуци, плодове, постни протеини и фибри. Те от една страна оказват помощ за възстановяване на плодовитостта при дамите, само че и за качеството на спермата при мъжете. Но това не е задоволително. Наред с това основна роля за репродуктивното здраве играят.

Но дано се потопим в храните, които би трябвало да избягвате, когато пробвате да заченете.

1. Обработени меса

Изследванията демонстрират, че модифицираното алено месо има негативно влияние върху плодовитостта – изключително за мъжете! Мъжете, които ядат прекалено модифицирано алено месо, имат 23,2% по-малко здрави, естествени сперматозоиди.

Жените, които ядат прекалено много модифицирано месо, са с 40% по-склонни да имат овулаторна дисфункция. А както знаете, постоянната овулация е значима за безпроблемното зачеване.

Преработените червени меса като бекон постоянно съдържат нездравословни химикали като нитрати и консерванти, огромни количества трансмазнини ( „ неприятните “ мазнини, които желаете да ограничите) и могат да имат инфекциозен резултат върху тялото.

Въпреки това, преди да почувствате нуждата да станете вегетарианец или веган. Приемът на органично пилешко е потвърдено, че усъвършенства способността на мъжа да оплоди яйцеклетка.

2. Прекомерно количество кафе

Знаем, знаем, да се откажеш от утринното си кафе е мъчно! Но не се тормозете, не е нужно да прекалявате. Установено е, че кофеинът пречи на производството на естроген и други хормони, които са от значително значение за зачеването. Това от своя страна може да повлияе на овулацията и на някои аспекти на менструалния цикъл.

Опитайте се да се придържате към по-малко от 200 или 300 mg кофеин дневно – еквивалент на две или три чаши кафе.

3. Алкохол

Важи и за двата пола - алкохолът може да понижи както женската, по този начин и мъжката плодовитост, както и възможностите за забременяване? Дори малко пиянство може да повлияе на възможностите ви да забременеете и да усили времето, належащо за забременяване.

Изследванията демонстрират, че дамите, които пият седем или повече алкохолни питиета на седмица, имат по-голям риск от затруднения, свързани с плодовитостта. Алкохолът може да повлияе на овулацията и редовността на менструалния цикъл, както и на репродуктивните хормони като естрадиол, тестостерон и LH, което затруднява зачеването.

4. Риба, богата на живак

Живакът е детайл със мощно влияние както върху мъжката, по този начин и върху женската плодовитост и зачеването. Живакът може да повлияе на формата, придвижването, количеството и качеството на спермата, както и на мъжкото либидо и еякулация.

По-лошото е, че живакът може да повлияе на равнищата и функционалността на естрогена и плодовитостта при дамите. Това може да докара до положения, в това число синдром на поликистозни яйчници, предменструален синдром, преждевременна менопауза и ендометриоза.

Жените, които желаят да забременеят, е добре да хапват сьомга, пъстърва, аншоа и сардини – богати на здравословни мазнини и омега-3!

5. Безалкохолни и газирани питиета

Доказано е, че пиенето на една или повече подсладени със захар безалкохолни питиета, енергийни питиета или газирани питиета на ден води до по-ниска плодовитост при мъжете и дамите... И то доста! Тези питиета са свързани с 20% понижение на междинните месечни шансове за забременяване и при двата пола.

Тези сладки питиета могат да причинят нараснала инсулинова устойчивост, метаболитен синдром и наддаване на тегло – всички те са свързани с поликистозните яйчници - водеща причина за неплодородие.

6. Рафинирани въглехидрати и захари

Досега евентуално сте разбрали обстоятелството, че здравословната диета = нараснали шансове за забременяване. Така че, в сходство с това, рафинираните въглехидрати и захари също имат негативно влияние върху възможностите ви за забременяване на бебе.

При мъжете високият банкет на захар и рафинирани въглехидрати е обвързван с по-ниско качество на спермата и нараснало неплодородие. И освен това, има ясна връзка сред диетите с високо наличие на захар и по-ниската плодовитост при дамите. Повишените равнища на отрови, открити в модифицираните храни (като рафинирани въглехидрати и захари), както и възпалението, за което тези храни могат да допринесат в тялото, могат да имат нездравословно влияние върху плода.

И не на последно място – водят до повишаване на тежестта – следващата причина за мъчно забременяване.

Избягването на несъразмерни количества захар, повече храни на растителна основа, пълнозърнести храни, е верният метод!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР