Когато детето ви счупи чинията за салата или изяде всички

...
Когато детето ви счупи чинията за салата или изяде всички
Коментари Харесай

6 неща, за които не бива да се карате на детето

Когато детето ви счупи чинията за салата или изяде всички бонбони, спомнете си за този текст! Защото жестоката рецензия евентуално няма да накара детето да осъзнае виновността си и да не прави повече по този начин.

А дори да ви послуша в съответната обстановка, държанието му като цяло може да се утежни. Защо не трябва да се карате на детето? detstrana.ru дава някои положителни отговори.

Заради истината

„ Кажи ми почтено – ти ли изяде бонбоните? “ Когато детето си признае, родителската реакция е наказване – една седмица без сладко, да речем. Но какъв извод си прави детето – че не трябва да яде сладко без позволение? Или че истината му е навлекла наказването?

Ако то ви има доверие, в случай че знае, че може да разчита на поддръжката ви, няма да ви излъже, каквото и да е направило. А това значи, че вие ще бъдете наясно с неговите проблеми – спорове с връстници, компликации с ученето, с всичко. И, надлежно, можете да предложите помощ и съвет.

Но в случай че детето реши, че е по-безопасно да излъже, проблемите се усилват с най-малко още един. Много е евентуално то да споделя към този момент не с вас, а с приятелите си и техните препоръки надали ще са толкова добри, колкото вашите.

За изложение на негативни страсти  

„ Стига си ревал! “, „ Не прави по този начин! “ „ Престани да се зъбиш! “  Често разясняваме с неспокойствие държанието на детето и доста ясно, че е по-добре за всички, когато то си е радостно и умерено.

Но в моментите, в които е афектирано, смутено, разярено от нещо – какво да прави? Да си мълчи и да гълтам негативизма в себе си, или да го крие от вас? Не желаете това, сигурни сме. Щом вие, най-близките му хора, не можете да реагирате съответно в комплицирана за детето обстановка, това ще го отблъсне.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР