Тропическата буря Алберто започна с обилни дъждове над части от

...
Тропическата буря Алберто започна с обилни дъждове над части от
Коментари Харесай

Три деца станаха жертва на бурята Алберто в Мексико

Тропическата стихия Алберто стартира с значителни дъждове над елементи от Североизточно Мексико наоколо до границата със Съединени американски щати в късните часове на сряда, до момента в който огромната тропическа система се приближаваше към брега на Мексиканския залив, причинявайки гибелта на най-малко трима души , предава Ройтерс.

Според Националния център за урагани на Съединени американски щати (NHC), бурята се намира на към 217 километра източно от мексиканското пристанище Тампико, с оптимални устойчиви ветрове от 80 километра в час, като военните и службите за незабавна помощ се приготвят за пълномащабното й влияние.

Алберто е първата значима стихия за сезона на ураганите в Атлантика през 2024 година , макар че устойчивите й ветрове остават под силата на вихър. Губернаторът на щата Нуево Леон, Самуел Гарсия, заяви на локални медии, че гибелта на минимум трима души, всичките малолетни, се дължи на бурята Алберто . Той не даде детайлности.

Една от жертвите е разпозната като 15-годишно момче, което беше завлечено от течението на река и се удави отвън град Монтерей, третият по величина град в Мексико, съгласно отчет на градските служби за незабавна помощ.

NHC означи, че е допустимо " леко усилване " на бурята през нощта в сряда.

Очаква се центърът на Алберто да доближи брега на щата Тамаулипас в Мексико, малко на юг от американския щат Тексас, в ранните часове на четвъртък сутринта. Въпреки че евентуално ще отслабне бързо, се чака да донесе значителни превалявания, крайбрежни наводнения и мощни ветрове.

NHC предизвести за обилни неочаквани наводнения по пътя на бурята , в това число в градските региони, дружно с надуване на реки и вероятни свлачища. Националната водна комисия на Мексико Конaгуа също издаде предизвестие за преливащи реки, свлачища и наводнения.

Губернаторът Гарсия прикани жителите на щата да заобикалят излизане от домовете си по време на значителни превалявания и заяви, че са взети ограничения за бързо реагиране на вероятни проблеми с локалните водоснабдителни и канализационни системи.

По крайбрежието на Мексиканския залив в Съединени американски щати, в това число елементи от Тексас и Луизиана, видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрираха наводнения в крайбрежни градове и талази, разбиващи се в морски стени. NHC също по този начин уточни опцията за спомагателни крайбрежни наводнения и формиране на торнада в Тексас , свързани с бурята Алберто.
 Мексико одобри спорен закон за амнистията
Мексико одобри спорен закон за амнистията

Той разрешава на президента непосредствено да дава прошка, без да минава през открити процедури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР