Когато Арнолд Шварценегер и Грейс Джоунс се целуват пред фотообектив,

...
Когато Арнолд Шварценегер и Грейс Джоунс се целуват пред фотообектив,
Коментари Харесай

21 портрета от Анди Уорхол, които никой не е виждал досега

Когато Арнолд Шварценегер и Грейс Джоунс се целуват пред фотообектив, кой ли ги снима? И за какво светът вижда този любопитен кадър 30 години след снимането му?

Отговорът се крие в архива на американската писателка Пат Хакет, известна с това, че е била близка довереничка на, кралят на. Водила е дневниците му и дружно написват книгата " Попизъм ". 

През 1987 година Уорхол е напълно захласнат от фотографията. Близките му споделят, че през последните години, преди да почине, това е била огромната му пристрастеност. Съвсем в стила на попарта той подарява на Пат Хакет сбирка от 83 портрета, само че не желае да бъдат показвани незабавно. Вероятно цели да продължава да вълнува обществото даже дълго откакто го няма.

Приятелката му следва завета и 30 години сбирката отлежава в жилището ѝ, без никой да е виждал фотографиите. До през днешния ден, когато всички фрагменти са изложени в галерията Hedges Projects в Холивуд.

Аплодисменти за момчето, което поставя пудра на деколтето на Фара Фосет, до момента в който тя наподобява безусловно зашеметяващо! Деби Хари, вокалът на Blondie, също е там, one way or another. Брук Шийлдс май се тормози, Джоан Колинс - сигурно не. Лайза Минели, Елизабет Тейлър и Фей Дънауей се забавляват дружно. След живописния танц на мениджъра на Уорхол изниква нещо като папарашка фотография на Джим Морисън. Следват още знакови музиканти - Лу Рийд, който няма по какъв начин да не участва във фото обсега на Уорхол, Мик Джагър и Брус Спрингстийн. Обърнете им внимание!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР