Кога ще почиваме следващата година? Повече неработни дни се събират

...
Кога ще почиваме следващата година? Повече неработни дни се събират
Коментари Харесай

Ето колко работи дни ни очакват през следващата година

Кога ще почиваме идната година? Повече неработни дни се събират към Великден и на Коледа. След промените в Кодекса на труда по-дълги с един спомагателен ден уикенди ще има на всички публични празници през 2019 година, написа bgonair.bg. 

Трети март - денят, в който означаваме Освобождението на България - е в неделя, по тази причина ще се почива и на 4 март, понеделник. 

След това ще последва първата за годината по-дълга отмора за Великден, за празника ще се почива общо 4 дни - от петък, 26 април, до понеделник, 29 април, в това число. 

Денят на труда - 1 май, се пада в сряда, по тази причина няма да има спомагателни почивни дни. Така ще бъде и на Гергьовден - 6 май, който се пада в понеделник, както и 24 май в петък. 

Без спомагателни почивни дни ще е също 6 септември - Денят на Съединението, петък. Един спомагателен ден отмора обаче ще получим за 22 септември - за Деня на Независимостта на България, който се пада в неделя. Затова ще се почива и на 23 септември - понеделник.

В края на годината ще има скупчване на почивни дни към коледните празници. 24, 25 и 26 декември се падат надлежно вторник, сряда и четвъртък. Петъкът ще бъде работен - по този начин общо за 2019 година ще има 249 работни дни.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР