Кофеинът увеличава способността ни да се концентрираме и да решаваме

...
Кофеинът увеличава способността ни да се концентрираме и да решаваме
Коментари Харесай

Кофеинът помага за логическото мислене, но не и на творчеството

Кофеинът усилва способността ни да се концентрираме и да решаваме проблеми, само че не подтиква креативната интензивност и сила, заяви МедикълЕкспрес.

"В западната просвета има стандарт кофеинът да се свързва с креативен специалности и метод на живот - от писателите и тяхната връзка с кафето до програмистите и енергийните им питиета ", споделя Дария Забелина, учител по логика на психиката в университета на Арканзас и водещ на изследване за резултата на кофеина.

Тя и екипът й изследвали когнитивния и креативния резултат на кофеина върху 80 доброволци. В резултатите от изследването си експертите означават, че "конвергентното мислене " е обвързвано с търсенето на характерно решение на проблем, да вземем за пример търсене на правилен отговор. "Дивергентното мислене " се характеризира с генерирането на концепция, когато са вероятни голям брой разнообразни решения.

На участниците в опита били раздадени таблетки, като част от тях съдържали 200 мг кофеин, еднакво на чаша мощно кафе, а другите били плацебо. След това били подложени на общоприет тест за премерване на конвергентно и дивергентно мислене, работна памет и въодушевление. Резултатите сочат, че кофеинът не въздейства на творчеството и на работната памет, само че оказва удобно влияние върху настроението на част от участниците в опита, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР