Кофеинът и спането имат нещо общо. И двете повишават вниманието

...
Кофеинът и спането имат нещо общо. И двете повишават вниманието
Коментари Харесай

Защо е важно да пием кафето си преди дрямка, а не след нея?

Кофеинът и спането имат нещо общо. И двете покачват вниманието ви и ви карат да бъдете по-внимателни, каквото и да вършиме. Комбинацията от двете обаче дава най-хубави резултати, само че единствено, когато са направени в необикновена поредност - кафето преди дрямката.

Не ви се има вяра? Според опит, извършен през 1997 година, точно в това се крие ключът към бодростта и успеваемостта.

В него били включени 12 души, които за нескончаем интервал от време не са спали задоволително часове. Те трябвало да изпият огромна чаша кафе и по-късно да карат.

На идващ стадий от опита също имали чаша кафе, само че по-късно и опция за 15-минутна сънливост.

Резултатите посочили, че кофеинът им оказал помощ да се показват по-добре по време на шофиране, само че по време на втория стадий след включването и на спането се показали доста по-добре при карането.

Има обаче едно изискване, което е основно в този случай - дрямката да е единствено няколко минути, а не да бъде сменена от надълбоко заспиване.

Друго значимо изискване е какъв брой време след изпиването на кафето човек би трябвало да си легне.

Процесът от изпиването на топлата напитка до абсорбацията й трае 45 минути. Също по този начин енергизиращият резултат идва след към 30 минути, след поемането й. Това значи, че човек не би трябвало да се забавя повече от 15 минути с дрямката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР