Кофеинът гори калориите и води до отслабване – колкото и

...
Кофеинът гори калориите и води до отслабване – колкото и
Коментари Харесай

Кофеин срещу калории – наистина действа!

Кофеинът гори калориите и води до намаляване – колкото и необикновено да звучи този мит, се оказва, че е истина. Едни от най-популярните питиета, кафето и черният чай, в действителност спомагат да се противопоставим на най-сериозния проблем в актуалния свят – затлъстяването.

Приемът на кофеин усилва освобождението на хормона окситоцин в основния мозък. Чрез него се контролира апетита и се подтиква метаболизмът. Това улеснявайки изгарянето на непотребните килограми.

Едни от най-популярните източници на кофеин в наши дни са кафето и черният чай. Освен в тях кофеин има и в плода гуарана. Дневната доза е към 200-250 мл, само че за всеки това е самостоятелно и зависи най-много от равнищата на кръвното налягане.

Въпросът дали утринното кафе въздейства на процесите на намаляване, вълнува учени, диетолози и елементарни хора от години. За да открият дали има взаимовръзка сред отслабването и кофеина, китайски учени от Huazhong University of Science and Technology са провели проби с лабораторни мишки. Резултатите недвусмислено посочили, че кофеинът потиска апетита и подтиква интензивността. Малките животинки били подтиквани да тичат повече, като по този метод разумно изгаряли повече калории.

 Кафе

При хората кофеинът блокира аденозиновите рецептори в хипоталамуса. Аденозинът контролира съня и енергийния баланс. По време на проучванията приемът на кофеин довел до произвеждане на окситоцин, който при хората понижава затлъстяването. Специалистите обаче са опитали с рисково високи дози от 60 мг/кг. Това се равнява на 30-40 чаши кафе дневно при хората, което е неприемливо. Препоръчителната дневна норма е към 200 мг.

Изследването обаче има и своите плюсове. То може да се трансформира в първата стъпка към това да се сътвори медикамент с кофеин, който да ни оказва помощ да се борим с непотребните килограми. Той ще усили дневният енергиен разход и ще ни избави от по този начин омразните мазнинки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР