Кофеинът е най-силният стимулатор за нервната система, като малко хора

...
Кофеинът е най-силният стимулатор за нервната система, като малко хора
Коментари Харесай

Ето колко продължава стимулиращият ефект от чаша кафе

Кофеинът е най-силният стимулатор за нервната система, като малко хора могат да стартират деня си без чаша кафе. Това е най-бързият метод за освежаване, само че резултатът му не продължава дълго.

Ново изследване демонстрира, че действието на кофеина върху организма продължава няколко минути след консумация. Ефектът се отразява върху сърдечния темп, покачва леко кръвното налягане, тонизира и прави тялото по-енергично.

Но този резултат ще е на разположение, до момента в който кофеинът не се разгради изцяло от тялото. Неговото разграждане зависи от няколко фактора, като главният е бързината на метаболизма на съответния човек.

Минимални количества кафе могат да бъдат открити до 10 часа след консумация в човешкото тяло, само че те са прекомерно ниски, с цел да доведат до стимулиращия резултат на кофеина.

 Кофеин

От друга страна, регистрира се, че резултатът от кафето се усеща най-силно сред 15 и 45 минута след консумация. След този интервал обаче кофеинът се разпада и тонизиращият резултат отслабва.

До 45 минути, откакто сте си изпили кафето, резултатът му ще е липсващ. Но в случай че си сипете втора чаша и прекалите с потреблението на кафе денем, ще изпитате страничните резултати от кофеина – нертвност, нараснала сензитивност и чести позиви за уриниране.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР