Кофеинът е едно от веществата, без които съвременният човек просто

...
Кофеинът е едно от веществата, без които съвременният човек просто
Коментари Харесай

Напитките с най-много кофеин

Кофеинът е едно от веществата, без които актуалният човек просто не може да живее. Истината е, че по-голямата част от човечеството приема кофеин по един или различен метод ежедневно – даже по няколко пъти дневно. Той е скъп, тъй като ни оказва помощ да бъдем бодри, усъвършенства концентрацията и побеждава умората.

Също по този начин покачва равнищата на допамин, като ни кара да се усещаме по-доволни и щастливи от живота си. Макар и да може да се дефинира като пристрастяващ, кофеинът може да се употребява без обилни вреди за здравето на индивида. Особено в случай че не се прекалява.

Известно е, че в някои питиета наличието на кофеин е най-голямо. Ето кои са те.

Кафе

Това е напитката, която се лее с литри ежедневно във всички краища на света. Някои хора просто отхвърлят да се разсънят без кафе. Еспресо, макиато, фрапе, капучино, мокачино – съществуват безчет разновидности за изработката на напитка с кафе. Разбира се, челно място по наличие на кофеин в кафето се пада на мощното черно еспресо – без добавено мляко или сметана. Различните сортове кафе съдържат разнообразни количества кофеин. Но даже и най-слабото ободрява, повдига духа и подтиква работоспособността.

Чай

 Зеленият чай е кофеинова напитка

Мнозина не се замислят, че кофеинът в чая в доста количество. Макар и по-малка в сравнение с в кафето, тя оказва същия резултат върху организма. Затова едно пробуждане с чаша топъл чай може да бъде също доста дейно рано заран. От друга страна, в случай че пием чай с нараснало наличие на кофеин преди лягане, може да чакаме мъчно заспиване и разтревожен сън. Доказано е, че черният и зеленият чай водят класацията по наличие на кофеин, както и известният чай Мате.

Топъл шоколад

Към него спадат и останалите шоколадови питиета. В тях също има наличие на кофеин, освен това не напълно безобидно. Все отново от изброените до тук напитки в шоколадовите питиета се съдържа минимум кофеин. Може да се каже, че това е една приятна, безвредна за банкет напитка. Вкусна и ароматна.

Кока кола

За нея с знае, че съдържа задоволително количество кофеин, с цел да ни разсъни, да ни ободри и да увеличи мигновено кръвното налягане. Затова при хипотония някои хора избират тази напитка с кофеин, с цел да се почувстват по-добре, макар че резултатът от въздействието на кофеина в такива случаи е противоречив.

Енергийни питиета

 Енергийните питиета съдържат кофеин

За разлика от кафето и чая, които се подготвят от естествени артикули, енергийните питиета съдържат огромно количество синтетични субстанции. В тях също има и обилие от кофеин. Затова приемът единствено на една енергийна напитка може да ви държи будни, с нараснало внимание, централизация и сила в продължение на часове.

Много хора, които би трябвало да работят нощни смени, да карат дълготрайно време, както и в интервали на недоспиване, пият енергийни кофеинови питиета, с цел да устоят натоварването. Тези напитки обаче не са изключително потребни. Те могат да окажат щета в дълготраен проект, защото съдържащата се в тях композиция от субстанции превъзбужда нервната система и въздейства отрицателно на сърдечно-съдовата система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР