Код жълто за значителни валежи. През втората половина на деня

...
Код жълто за значителни валежи. През втората половина на деня
Коментари Харесай

Жълт код за значителни валежи - къде ще вали

Код жълто за обилни превалявания. През втората половина на деня в Източна България и по Черноморието ще се задържи слънчево. В Западна България обаче ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 33 градуса, в София към 28°.

И през нощта тук-там в Западна и Централна-Северна България ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан югоизточен вятър. С прекосяването на леден атмосферен фронт през страната на следващия ден в Западна и Централна България вятърът ще се ориентира от северозапад. Отново ще има превалявания и гръмотевици, тук-там обилни - локално до 50 л/кв.м. Има условия за градушки.

Вечерта ще превали и в Източна България. Максималните температури ще са от 26°-27° тук-там по високите западни полета до 34° на изток, в София към 26°.

Със слънчево време ще стартира денят по Черноморието. След обяд ще се развива купеста облачност, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Валежи и гръмотевици се чакат и в планините. Ще духа сдържан северозападен, по високите елементи - югозападен вятър. Температурите в планинските курорти ще останат без основна смяна - оптималните ще са от 16° на Алеко до 21° в Пампорово.

През новата седмица ще доминира слънчево време. Валежи и гръмотевични стихии ще има в понеделник в източната половина от страната и в планинските региони, както и в сряда и четвъртък в западната половина от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР