„Коалицонното споразумение ще бъде гарант за работата на бъдещото правителство

...
„Коалицонното споразумение ще бъде гарант за работата на бъдещото правителство
Коментари Харесай

Новият министър разкри минималната пенсия за 2022 година

„ Коалицонното съглашение ще бъде поръчител за работата на бъдещото държавно управление и за превъзмогване на разлики в обединението ". Това съобщи в ефира на Nova News номинираният за министър на труда и обществената политика Георги Гьоков. Той изясни, че е било реализирано доближаване на позициите в доста сфери.

Като образец социалистът даде политиката за младите фамилии, където е имало доста оферти, в това число и от Има Такъв Народ, и е контрактувано да се направи спомагателен разбор на актуалното състояние и по-късно да се дефинират съответните размери на подкрепяне.

Гьоков акцентира, че и приоритет на държавното управление ще бъде да не се усилват сметките за ток на битовите консуматори. Той напомни думите на Кирил Петков, че мандатът на огромна част от членовете на КЕВР е изминал и с намирането на подобаващите хора ще се откри решение в тази посока. По думите му към този момент не са водени диалози за втория и третия ешелон на властта. Това ще стане, едвам откакто държавното управление бъде гласувано.

„ Има воля за смяна на политиките, а с политиките би трябвало да се трансформират и хората, които да ги ползват “, сподели бъдещият обществен министър. Според него обществото няма да одобри нищо друго с изключение на заледяване на цените на тока и Българска социалистическа партия ще постави старания това да стане факт и за дребните, и междинните предприятия. „ Имахме предложение и публично значимите структури като учебни заведения и читалища да се върнат на контролирания пазар “, сподели Георги Гьоков.

Той акцентира, че в случай че не се случи замразяването на цената на тока, ще има такива обезщетения за тези, които не могат да си платят сметките, че те да усетят грижа от страна на страната. По думите му би трябвало да се формулира ясно и понятието „ енергийно безпаричен “, с цел да може да се види какъв брой тъкмо хора попадат в тази категория и да могат да бъдат съответно подкрепяне.

Социалистът акцентира, че единственият метод за справяне с инфлацията е реализиране на ускорено икономическо развиване. Като различен подобен способ той уточни освобождение на артикули от Държавния запас.

Гьоков изясни, че страната ни има задоволително средства за преизчисляване на всички пенсиите. По мотив на добавка от 120 лева, която пенсионерите ще получават до декември, Гьоков съобщи: „ Има съгласие сред сътрудниците, че пенсионерите следващата година няма да вземат по-малки пенсии в сравнение с тази, а при опция те ще са и по-големи “.

Социалистът добави, че размерът на пенсиите след преизчисляването и на самата добавка, ще бъдат изяснени при образуването на бюджета за 2022 година „ Имаме воля тази добавка да се взима от всички пенсионери. В съглашението сме записали и че всички, които остават под прага на беднотия ще бъдат подпомагани до линията на беднотия посредством системата на общественото подкрепяне “, разясни той.

Гьоков разяснява, че едно от нещата, което е било реализирано в съдружното съглашение е, че всички заплащания в пенсионната система, които не са свързани с застрахователен принос, да бъдат бъдат извадени от нея и хората да се подкрепят по различен метод.

По думите му минималната пенсия през 2022 година няма да бъде по-ниска от 370 лева, а в съглашението е записано и изработването на автоматизиран, транспарантен механизъм за установяване на минимална работна заплата. Той акцентира, че Българска социалистическа партия упорства за фамилно подоходно облагане.
Свързани вести Георги Гьоков, Българска социалистическа партия: Акцията на Бойко Борисов за имунизациите е див популизъм и спешен ПР
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР