Коалицията Заедно, водена от френския президент Емануел Макрон, спечели 25,65%

...
Коалицията Заедно, водена от френския президент Емануел Макрон, спечели 25,65%
Коментари Харесай

Незначителна преднина за Макрон на първия тур на парламентарните избори

Коалицията " Заедно ", водена от френския президент Емануел Макрон, завоюва 25,65% от гласовете на първия тур на парламентарните избори, изпреварвайки с 0,09% партията " Нов национален екологичен и обществен съюз ", водена от левия водач Жан-Люк Меланшон.

Според BFM TV, след обработката на 100% от бюлетините, Националното заседание на Марин льо Пен е на трето място с 18,67% от гласовете.

Заедно с тях до втория кръг се класираха Националният национален екологичен и обществен съюз и Националното заседание. Другите партии не доближават до втория тур, защото не са получили нужния най-малко от 12,5% от гласовете.

По данни на телевизионния канал повече от половината гласоподаватели (52,48%) са пренебрегнали изборите: изборната интензивност е била 47,52%.

Партията на Марин Льо Пен Национално заседание завоюва 19,1% от гласовете.



Наблюдателите означават, че заради особеностите на френската мажоритарна система за парламентарни избори съотношението на силите може да се промени доста в края на втория тур.

Телевизия BFM TV също обръща внимание на тази специфичност: съгласно прогнозата на телевизионния канал обединението на Макрон може да получи от 270 до 310 депутатски места в границите на една седмица, алиансът на Меланшон - от 170 до 220, а партията на Льо Пен - от 15 до 30.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР