Коалицията в италианската десница, водена от Лига, отбеляза нов изборен

...
Коалицията в италианската десница, водена от Лига, отбеляза нов изборен
Коментари Харесай

На частичните местни избори в Италия десницата подобрява резултатите си


Коалицията в италианската десница, водена от " Лига ", означи нов избирателен триумф на частичните локални избори в Италия, съобщи Франс прес.

" Лига " победи в няколко огромни градове, до момента в който останалите политически сили са в застой.
Общо 6,7 милиона гласоподаватели имаха право да упражнят гласа си в 760 града и в 15 региона на Рим в този първи тест за партиите, подкрепящи новото популистко държавно управление.

Досегашните кметове на най-важните градове, където имаше избори, бяха лявоцентристи, поддържани от Демократическата партия.

Най-големият град - Катания, с население от 294 000 души, поддържа десен претендент. Същото направи и Виченца. Левите победиха в Бреша и са на балотаж против десните претенденти в Сиена и Пиза.

В Месина, с население от 243 000 поданици, на балотаж ще се срещнат десен претендент против различен представител на десницата или претендент на левицата според от резултатите от първия тур, които към момента не са ясни.

Движение " Пет звезди ", което излезе преди всичко на парламентарните избори на 4 март с 32 %, не съумя да стигне до балотажи на частичните избори. В Пиза то завоюва 10 % от гласовете, а в Месина - близо 13 %.

Положението на " Пет звезди " в Рим, където от две години кмет е членът на придвижването Вирджиния Раджи, не е по-добро - неговите представители не доближиха балотаж в двете общини, които избират нов кмет.

Избирателната интензивност в една от тях бе рекордно ниска. Само 30 % от имащите право на глас го упражниха, а кмет стана претендент на левицата. В другата община на втори тур ще се срещнат ляв и десен претендент.

На 24 юни ще има втори тур сред класиралите се на първо и второ място в градовете с над 15 000 поданици, където никой от претендентите не е събрал повече от половината гласове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР