Коалицията с “Демократична България раздели ръководството на “Продължаваме промяната на

...
Коалицията с “Демократична България раздели ръководството на “Продължаваме промяната на
Коментари Харесай

,,Промяната“ се цепи на 2 лагера, подозират Василев и Лорер в предателство и тайни договорки

Коалицията с “Демократична България ” раздели управлението на “Продължаваме смяната ” на два лагера, оповестиха близки до партията, представени от „ Труд “.
В единия лагер са Кирил Петков и обкръжението му, които предизвестили, че явяването с общи листи е рисково, защото нито ревностните последователи на Политическа партия, нито твърдото ядро на Демократична България го одобряват. В другата група са Асен Василев и Даниел Лорер, които били на противоположно мнение, а тезата им била, че обединението ще подсигурява първото място на изборите на Политическа партия.
Освен това в “Продължаваме смяната ” настояват, че Асен Василев и Даниел Лорер работели за отстраняването на Кирил Петков като ръководител на партията. В Политическа партия има и съмнения за секрети сделки на Василев и Лорер за поддръжка на съдружно държавно управление, в случай че им бъде обещан премиерски пост. Идеята била този път Лорер да се опитва като министър-председател.
Групата на Кирил Петков счита, че ПП-ДБ би трябвало да играят независимо, да предложат държавно управление на малцинството и при никакви условия да не влизат в съюз с партии, които биха сложили под въпрос играта им на локалните избори. Това лоби твърдяло, че имат всички шансове да завоюват в знакови огромни градове, включително и в София.
Че има земетресения в обединението и най-много в “Промяната ”, пролича от два поста във фейсбук на знакови лица за Политическа партия, взели участие в кабинета “Петков ”. Още сутринта през вчерашния ден Николай Събев написа в обществената мрежа: “Ако са честни, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им би трябвало неотложно да си подадат оставките и да изоставен Политическа партия ”, написа Събев.
След някогашния министър на превоза във Facebook коментар пусна и някогашният народен представител от Политическа партия Иван Христанов: “Думите на Ник би трябвало да бъдат чути, тъй като е явно, че в Политическа партия има проблем, който изисква преоценка на дейностите на съпредседателите ”.
“Скъпи другари и скъпи борци за народна власт, преди 2 месеца се отдръпнах от “Продължаваме смяната ”. Ясно заявих за какво – тона на нападателна борба блокира опцията на страната да работи. Това не е укор към Политическа партия, а държание на всички политически сили. Имаше и друга причина – отхвърлих изрично да вземам участие в скрит план за свалянето на управлението на “Продължаваме смяната ”. Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малко на брой дръзваме да я платим ”, разяснява Христанов.
Досега лидер на листите на Политическа партия в Плевен беше точно Христанов, само че мястото му бе заето от някогашния състезателен министър и разколник от Има Такъв Народ Радостин Василев. Той изискал да оглави листата в Плевен и желанието му било изпълнено, а това провокирало Христанов да си тръгне от Политическа партия.
Коалицията сред Политическа партия и Демократична България на предишните парламентарни избори е имала общо 692 627 гласа. Сега резултатът при обработени 99.58% протоколи е 618 868, т. е. със 73 759 гласа по-малко.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР