Коалицията оцеля след гласуването на военнотехническа помощ за Украйна. След

...
Коалицията оцеля след гласуването на военнотехническа помощ за Украйна. След
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НС: Коалицията е стабилна

Коалицията " оцеля " след гласуването на военнотехническа помощ за Украйна. След него обаче съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов разгласи, че Демократична България " подвига червен байрак ".

" Червеният байрак се вее от ден 1, само че не от нас, а от съпротива, медии, общество... Със сигурност изявлението на господин Иванов не е към " Продължаваме промяната ", може би той и парламентарната група на Демократична България са леко афектирани от последните събития и някои директни офанзиви от сътрудниците от Има Такъв Народ. Но обединението е постоянна, продължаваме напред и към този момент 5 месеца вземаме значимите решения за страната ", съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " и зам.-председател на Народното събрание Мирослав Иванов пред " Денят ON AIR ".

Иванов обори и обвиняванията на " ИТН " (ИТН), че от " Продължаваме промяната " вземат решения самосиндикално.

" Не, всяка седмица се събира съдружен съвет, в Народното събрание се събираме в съдружен съвет, тъй че разговор има, решенията се вземат след разисквания и може би тези дейности от сътрудниците от Има Такъв Народ - от време на време са по-емоционални и по-импулсивно реагират. При тях е обострено възприятието да не желаят да вършат взаимни отстъпки ", посочи зам.-председателят на Народно събрание пред Bulgaria ON AIR.

Иванов изясни прекъсването на съветския газ към България с правилото от правото pacta sunt servanda – договорите би трябвало да се съблюдават.

" Газпром " без причина желае да промени изискванията, което, естествено, не е задоволително и не сме склонни да се съгласим с тези едностранни промени. Въпросът е дали " Газпром " ще извърши своите отговорности, на този стадий – не ", счита събеседникът на Ганиела Ангелова.

Депутатът от " Продължаваме промяната " акцентира, че взетото решение за " предприемане на ограничения по отношение на войната в Украйна " е оправдано и дава отговор на потребностите на Украйна. " Важно е да се регистрира, че в последна сметка обединението съумя да откри общ език, да сплотим позициите на Българска социалистическа партия и Демократична България ", означи още той.

По думите на Иванов позицията на " Продължаваме " смяната по отношение на ветото върху РСМ няма да се промени. " Няма да променим своята позиция и тя е съобразена с националния интерес. Надявам се и тези спекулации да спрат. Г-н Петков неведнъж съобщи, че ще се спазят гаранциите от декларацията на Народно събрание от 2019 година и това, което бе реализирано като разговор в КСНС при президента ", изясни зам.-председателят на Народно събрание.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР