Коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка.

...
Коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка.
Коментари Харесай

Софиянски: Божков е човек с възможности. Българско лято може да влезе в парламента |

„ Коалицията сред Свободните демократи и Съюза на комунистите е неточност. Най-вероятният излаз е да напуснем и да не участваме в изборите. Всяка неточност се заплаща. Стремят се механически и юридически да преформатират обединението в истинския състав, в който са водени договарянията “. Това разяснява пред БНР Стефан Софиянски, създател на Съюза на свободните демократи (ССД).

Той посочи, че неодобрението на ръководството, общата идеология, планът на нова конституция води логиката ССД да се явят на изборите със земеделците и с КОЙ.

„ Няма да се явявам на тези избори в персонално качество. Но ще посветя живота си на битката за нова форма на ръководство и една модерна България, а не архаична и посткомунистическа, каквато сме сега “, сподели още Софиянски.

Явяването на партията на на неговия сват Васил Божков „ Българско лято “ на изборите с мандатоносител „ Българско национално обединяване “ е аналогично с появяването на Симеон Сакскобургготски на българската политическа сцена преди години, акцентира Стефан Софиянски в предаването „ 12+3 “.

„ Божков е човек с благоприятни условия и със качества, потвърдени, и съм сигурен, че концепциите му са положителни. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си вършим фамилни партии “, счита той.

Според Софиянски „ Българско лято “ има късмет да влезе в Народното събрание.

„ Хората, които са заявили, че няма да гласоподават, а те са болшинство, в миг на готовност ще търсят хора с потвърдени благоприятни условия “, изясни някогашният столичен кмет.

Прогнозата на Софиянски е за фрагментиран парламент.

„ Очаквам съществени хора в ръководството и самостоятелни партийно, които чисто професионално да изведат страната напред. България е в непрекъсната рецесия. 12 години е член на Европейски Съюз и през всичкото това време е на последно място и от ден на ден се отдалечава от останалите “, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР