КНСБ припомни, че промените в закона за местните данъци и

...
КНСБ припомни, че промените в закона за местните данъци и
Коментари Харесай

От КНСБ искат данък богатство

КНСБ напомни, че измененията в закона за локалните налози и такси може да доведат до по-големи разноски за семействата. Според синдиката това ще усили данъчната тежест като цяло, сигнализира синдикатът в мнение, изпратено до НСТС (Национален съвет за тристранно сътрудничество) и Народното събрание.

Притесненията на КНСБ са за нарушена правдивост на облагане. Като съществена причина се акцентира, че в заможните страни са подготвени да заплащат повече в името на околната среда, до момента в който в по-бедните, като България, би трябвало да се регистрира по-ниската покупателна дарба.

КНСБ напомнят и своите причини и оферти във връзка цялостната данъчно-осигурителната тежест за идната година. По Данък общ приход на физическите лица (ДОДФЛ) от синдикатите оферират Двустепенна система на прогресивно облагане. Първата стъпка от системата е да им необлагаем най-малко до размера на минималната работна заплата. За приходи превишаващи МРЗ, налог в размер на 10%. Второто ходило прогресивно да се усили оптималния застрахователен приход на сума, равна на 10 пъти откритата минимална работна заплата за страната. За приходи превишаващи оптималния застрахователен приход данъкът да бъде в размер на 20%

От КНСБ упорстват, паралелно с смяната на пропорционалния налог да се интегрира и фамилното подоходно облагане като повсеместен модел на използване. Синдикатът желае въвеждане на налог "богатство " във връзка с спомагателни жилища, скъпи коли, скъпи вили, яхти и други Относно осигурителната тежест се желае оптималният застрахователен приход (МОД) последователно и на стъпки да нарасне до 10 пъти минималната работна заплата, открита за страната.

Данъчно задължение за бизнеса се свързва с въвеждане на налог върху финансовите транзакции (0,1 на сто), повишение на налога върху приходите от дивиденти от 5 на 10%, спомагателни данъчни тласъци за повишение квалификацията и използване на така наречен "зелени налози ", способстващи за понижаване енергоемкостта на производствата.

Отсъствието на обикновена правдивост и взаимност на ниво общество към този момент не е единствено в съзнанието на жителите, само че и в гнева, провокирал техните митинги, акцентират от КНСБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР