КНСБ настоява за увеличаване на всички пенсии от началото на

...
КНСБ настоява за увеличаване на всички пенсии от началото на
Коментари Харесай

КНСБ настоява всички пенсии да се увеличат от 2021

КНСБ упорства за увеличение на всички пенсии от началото на идната година. Водят се  диалози с ръководещите най-ниските пенсии с размер до прага на беднотия да получат най високо нарастване.

Синдикатът е срещу и следващата година да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лв. на всички пенсионери.

В началото на идната седмица ще са ясни управническите решения по тематиката.   

Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят обществено при започване на идната седмица, като ще се дискутират и със обществените сътрудници. От КНСБ пресмятат, че при минимална пенсия от към триста лв. и оптималната от 1440, откакто се увеличи и оптималният застрахователен приход, останалите пенсии би трябвало да получат диференцирано нарастване.

" Това са 10 процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското предписание да пораснат  всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на беднотия. И с размера на швейцарското предписание над прага на беднотия до оптималната пенсия ще би трябвало да пораснат с по пет %. По този метод е релативно заслужено ще набъбнат пенсиите, като дадем по огромен приоритет единствено за следващата  година. Това е нашето предложение за минималните и на по-ниските пенсии ", уточни водачът на синдиката Пламен Димитров.

Предложенията към този момент са показани на експертно равнище на вниманието на ръководещите. КНСБ е срещу да продължи и следващата година раздаването на 50 лв. добавка за всички пенсионери.

" На калпак сякаш е най-несправедливият метод. Този, който е работил повече и е внасял повече, за какво би трябвало да получава същото нарастване по отношение на този, който е работил и внасял по-малко ", изясни синдикалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР