КНСБ настоява за по-активна и по-обхватна политика на правителството по

...
КНСБ настоява за по-активна и по-обхватна политика на правителството по
Коментари Харесай

КНСБ настоява за по-активна политика на правителството по доходите

КНСБ упорства за по-активна и по-обхватна политика на държавното управление по приходите и заплащането на труда. Това оповестиха през днешния ден на конференция президентът на КНСБ Пламен Димитров и основният икономист на синдиката Любен Томев . Те направиха разбор на управническата стратегия.
 
Заложените съществени ориентири по заплащането на труда (650 лв. минимална работна заплата и 1500 лв. междинна работна заплата в края на мандата) са атрактивни като анонс, само че и са напълно постижими при упованията за ускорение на икономическия напредък и засилено търсене на работна мощ, сподели Томев. По думите му тези цели не отразяват желанията за ускорено доближаване към средноевропейските нива на възнаграждение на труда . КНСБ упорства за реализиране на 60% от средноевропейското ниво на благосъстоянето в края на мандата на държавното управление.
 
От КНСБ приветстват желанието за понижаване на продължително безработните с минимум 30%. Синдикалната организация е срещу заложеното заледяване на всички парични помощи и компенсации , плащани от бюджета на ДОО (340 лв. за развъждане на дете до двегодишна възраст, 540 лв. еднократна помощ при гибел на обезпечено лице, както и 7,20 лв. минимално обезщетение при безработица).
 
Държавата облекчава редица процедури за приемане на фамилни помощи

КНСБ упорства и за повече ограничения за повишение на събираемостта от осигурителни вноски . Общият размер на неплатените вноски, които могат да бъдат извадени на ярко са в порядъка на няколко милиарда лв., сподели Пламен Димитров. КНСБ готви сигнали до основния прокурор за компании, които правят осигурителна машинация .
 
Според синдиката управническата стратегия на държавно управление на Борисов за първи път е толкоз подробна и структурирана, само че не е изведен на челно място главният приоритет на България - запазването на българите в страната и връщането на тези, които желаят и могат да се върнат. Ежегодно сред 30 000 и 40 000 души трайно емигрират от страната , добави Димитров.
 
 БГНЕС

Според него финансовата рамка, която си слага държавното управление е прекомерно консервативна и излишно рестриктивна. КНСБ продължава да упорства за необлагаем най-малко до размера на минималната работна заплата и предлага двустепенна система на прогресивно облагане - първо ходило - 10% налог до нормата на оптималния застрахователен приход и второ - 20% данъчна ставка над него. По думите на Пламен Димитров всяка мярка за понижаване на налозите е дясна и тази като такава, би трябвало да бъде възприета от настоящето държавно управление.
 
В региона на опазването на здравето, от КНСБ обявиха, че е отлично, че преди всичко се слага профилактиката като приоритет, само че не ясно какво значи понятието социално-здравни грижи, какви са тези услуги и какво ще включват. Не става и известно наложителните профилактични прегледи дали ще бъдат финансирани на 100%, защото сега лимитите на персоналните лекари са 50% от записаните пациенти при тях. По тематиката Кабинетът подготвен с управническата си програма
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР