КНСБ настоява правителството в оставка да предложи актуализация на бюджета,

...
КНСБ настоява правителството в оставка да предложи актуализация на бюджета,
Коментари Харесай

КНСБ иска спешна актуализация на бюджета

КНСБ упорства държавното управление в оставка да предложи актуализация на бюджета, тъй като в противоположен случай от 1 юни ще спрат всички ограничения в поддръжка на заетостта и приходите, няма да бъдат давани по 1000 лв. бонуси за медиците на първа линия и възрастните хора ще останат без поддръжката от спомагателни 50 лв. към пенсиите за времето на пандемия. Това разяснява пред публицисти президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той напомни, че от КНСБ желаеха актуализация на бюджета още преди две седмици, а по-късно настояването беше доказано и в взаимната ни позиция с работодателите във връзка Националния проект за възобновяване и резистентност.

По думите на Димитров това е неотложно, с цел да се подсигуряват всички ограничения и механизми, които резервират заетостта и приходите на хората. Мерките са обезпечени до края на май, по-късно пари в бюджета за тях няма, няма и по европейски стратегии.

Второто нещо, което ще би трябвало да спре без актуализация, е даването на
бонуси от 1000 лв. на медиците на първа линия. Няма да бъде отпускана и добавката от 50 лв. към пенсиите на всички пенсионери.

Заложени в бюджета пари за пенсионерите за останалите седем месеца от 1 юни няма, съобщи Пламен Димитров и посочи, че повода да се дават парите е пандемията и възрастните хора би трябвало да продължат да ги получават. " Не съм чул някой да е отменил пандемията и няма никакви индикации, че тя ще свърши бързо ", съобщи Пламен Димитров.

От синдиката са пресметнали, че за тези три пера са нужни 1 млрд.700 милиона лв. - 1 милиарда 800 милиона лв. до края на годината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР