КНСБ каза колко пари ни трябват, за да живеем нормално.

...
КНСБ каза колко пари ни трябват, за да живеем нормално.
Коментари Харесай

КНСБ каза колко пари ни трябват, за да живеем нормално

КНСБ сподели какъв брой пари ни трябват, с цел да живеем обикновено. „ Необходимият чист месечен приход за прехрана на живота на един работещ за четвъртото тримесечие на 2022 година е 1 351 лева, което нараства с 2,4 % на месечна и с 17,7% на годишна база ”, съобщи Любослав Костов, основен икономист на КНСБ, съобщи БГНЕС.

„ Изводът, който можем да създадем е, че българинът обеднява. Всички растежи, които бяха направени от частния и държавния бранш не са задоволителни да покрият нарастването на цените на потребителската кошница, тъй като в случай че погледнем цената на яйцата ще забележим, че те са поскъпнали с 140% ”, съобщи още икономистът. „ Масово потреблението на българите визира повишаването на главните артикули, по тази причина ние желаеме минималната заплата да бъде равна на сегашната междинна ”, разяснява още Костов.
-->
Нужната месечна сума за прехрана на тричленно семейство от КНСБ прецизират, че е 2 432 лева „ Това е чистият приход на едно семейство, което значи, че брутните месечни доходи би трябвало да бъдат към 3 000 лева, за която сума доста малко българи могат да се похвалят. Политика по приходите няма, няма и аспект скоро да има.

Минималната заплата набъбна два пъти по-малко от темпа на инфлация и като цяло за първа година загубихме своята покупателна дарба и в този смисъл би трябвало да забележим по какъв начин да достигнем равнищата от преди 2 години, а не толкоз да се съпоставяме с другите страни. Ние имаме рекомендации във връзка с това какъв би трябвало да бъде делът от бюджета като преразпределение, което да отива за труда, тъй като този, който създава плодовете на икономическия напредък, би трябвало и да получава максимален дял от него, а това са жителите ”, акцентира още Любослав Костов. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР