Кметската надпревара все още не е започнала , но играчите

...
Кметската надпревара все още не е започнала , но играчите
Коментари Харесай

Кметът на Сандански е отново „на прицел“

Кметската конкуренция към момента не е почнала, само че играчите на този терен към този момент интензивно загряват. Битката за стола на градоначалника в Сандански се чака да бъде „ кървава “. Такива поръчки се дават не от през вчерашния ден. Днес съперниците на настоящия властник на южния ни град Кирил Котев разпространиха документи, които разкриват по какъв начин кметът е съумял да прокара минерална вода в фамилния си хотел. Ако се има вяра на посоченото в тях това е станало посредством съществено нарушаване на закона, макар, че благодарение на Дирекцията за народен и строителен надзор, той видимо е съумял да узакони водопровода, с който зарежда комплекса край града.

Още през 2016- а Общинският съвет в Сандански е взел решение, с което се постанова строителна възбрана за всевъзможен тип строително-монтажни действия върху всевъзможен тип терени, попадащи в територията на парк „ Свети Врач “ и контактната му зона, които са обществена общинска благосъстоятелност. Близо година по-късно обаче Котев взема решение, че този мораториум е спънка за реализацията на персоналните му и фамилни ползи. И издава заповед (№ УТИ-124) от 5 септември 2017-а, въз основа на която основният проектант на Сандански - Красимир Петков, издава позволение за градеж на водопровода за минерална вода до хотела, който е благосъстоятелност на майката и на брата на Котев. Чрез нея той на процедура еднолично е отменил наложения от Общинския съвет мораториум, въпреки че съгласно закона не има сходни пълномощия. Отделен въпрос е, че това безчинство съгласно адвокати съставлява длъжностно закононарушение по Наказателния кодекс.

От публикуваните документи излиза наяве, че персонално началникът на Дирекцията за народен и строителен надзор арх. Иван Несторов е взел решението да издаде позволение за прилагане на построения особено за потребностите на хотелския комплекс тръбопровод, който придвижва минерална вода до него.

Тук би трябвало да напомним, че от няколко месеца насам Котев е разследван от етичната комисия на ръководещата партия ГЕРБ, на която министър председателят Бойко Борисов поръча да преглежда жалбите, свързани с разнообразни дейности на „ прегрешили “ кметове.

Градоначалникът на Сандански неведнъж е бил обект на офанзиви от някогашния герой против корупцията в Народното събрание и общински консултант в града Яне Янев. От много време насам Янев приказва, че Котев и „ изгорелия “ около абсурда с къщите за посетители някогашен заместител министър Манолев се пробват да „ феодализират града “. Именно той повдигна и въпроса за минералната вода, прекарана до фамилния хотелски комплекс на кмета.

Отговорът на Котев беше, че когато е юридически водопровода, той не е работил в хотела и не е взимал решения по описвания случай. В същото време обаче, той беше добре осведомен за статута на употребената от хотела минерална вода, като изясни, че разрешението за използването й е получено от "Басейнова дирекция ", че самият тръбопровод си имал всички строителни позволения... "Истината е, че хотелът, който ръководи брат ми не е нито първия, нито последния, екипиран с минерална вода, сподели по това време Котев и акцентира, че в района има най-малко 30 хотела, които употребяват минерална вода и в това съгласно него нямало нищо неправилно.

Сега обаче съперниците му настояват, че откакто към този момент са станали известни документите, които уличават в тъпчене на закона хората, създали водопровода, Дирекцията за народен и строителен контрол и прокуратурата са длъжни да се намесят и да изяснят неговата правда. В противоположен случай щяла да пропадне опцията парк „ Свети Врач” в Сандански да бъде разгласен за монумент на градинарското и парковото изкуство по Закона за културното завещание,

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР