Кметовете в област Габрово ще дискутират проблемните участъци от републиканската

...
Кметовете в област Габрово ще дискутират проблемните участъци от републиканската
Коментари Харесай

Кметове ще дискутират проблемните участъци от републиканската пътна мрежа с директора на Областното пътно управление

Кметовете в област Габрово ще дискутират проблематичните сектори от републиканската пътна мрежа с шефа на Областното пътно ръководство инж. Деян Георгиев на работна среща в Областна администрация - Габрово. Тя ще се организира в понеделник, 15 януари.

Срещата е инициирана от регионалния шеф Мария Башева, откакто градоначалниците показаха въпросите си за пътната инфраструктура в района.

Кметът на Трявна Денчо Минев означи, че се следи закъснение при възобновяване на мантинелите по републиканската пътна мрежа след настъпване на ПТП. Той акцентира, че е влошено положението на пътя Царева морава - Трявна, като взаимно с Община Дряново са направили частична поддръжка на трасето в секторите до Българене и Черни връх. Председателят на Общински съвет – Трявна Златка Донева - Цанева добави, че е належащо да се вземат ограничения и за пътя Габрово -Трявна, защото в дъждовно време е хлъзгав, а придвижванетозатруднено, като постъпват и голям брой цивилен сигнали. Повдигнат бе и въпросът за качеството на осъществяваните от АПИ поправки по отводнителните канализационни шахти в урбанизираните градски територии в общината.

Кметът на Севлиево Иван Иванов насочи запитвания за съгласувателната процедура за западния обходен път на града и по отношение на плана за моста над р. Росица. Като сериозни сектори от републиканската пътна мрежа той уточни пътя Дряново - Севлиево, правата Севлиево - Крамолин, където се намира свлачището при Малки Вършец.

Кметът на Габрово Таня Христова уточни като предпочитани пътни сектори за ремонт пътя Габрово - Узана, където дейностите са стартирали, само че към момента не са завършени, пътя Габрово - Боженци и трасето до Дебел дял. Тяотбеляза, че са нужни и съответни ограничения при зимното поддържане на републиканската мрежа, където се следят заледени сектори.

Заместник- кметът на Дряново Ангел Ангелов сложи въпроса за нараствания трафик през града, откъдето минава пътя Габрово - Велико Търново. Същият постанова слагане на светофар с бутон и сигнализация, или на повдигната пешеходна пътека.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР