Кметове от дясното политическо пространство призоваха за спиране на деленето

...
Кметове от дясното политическо пространство призоваха за спиране на деленето
Коментари Харесай

Кметове от десни партии призоваха за край на роенето

Кметове от дясното политическо пространство приканиха за прекъсване на деленето в дясно. Обединението докара до победа на изборите в 35 общини в България, а с цел да е по-голямо това число на идващия избор е нужно единение. Това се разбра от изявления на кметове от реформаторската общественост по време на събитието за районни и локални политики, което се организира през днешния ден в София под егидата на фондация " Конрад Аденауер ".

Във форума присъединяване взеха Георг Спартански, кмет на Плевен, Йордан Йорданов, кмет на Добрич, Цветанка Йотина, кмет на Мирково, Емил Илиев, кмет на Струмяни, Васил Цолов, кмет на столичния регион Оборище.

" В Плевен постоянно сме печелили, тъй като вдясно сме били дружно без значение от катаклизмите на огромните вождове в София ", разяснява Спартански.

" Не е най-хубавият метод да тръгваш нанякъде, като поставяш условия " без тоя, без оня " авансово. Така няма да стане. В момента десните сили наподобяват на италианско семейство в печален бракоразвод, което се замеря с чинии ", добави той. По думите му, в случай че омразата, която партийните водачи излъчват по малкия екран, се трансформира в електричество, ще задвижи фабрика.

" Ако не намерим път за обединяване по места, на идващите избори ще си счупим главата. Успешни сме единствено, когато сме дружно. Затова толкоз пъти печелим в Плевен – първо, тъй като демонстрираме човешко лице и второ, тъй като вдясно сме били постоянно дружно, без значение от политическите катаклизми сред огромните вождове в София ", съобщи Спартански.

Според него дясното политическо пространство няма да има триумф, до момента в който всеки да си копае в дворчето с 20-30-50 съидейника, за които твърди, че са най-умни. " Лидерите ще се родят естествено, само че първо би трябвало да седнем на една маса ", сподели още той. По думите му десните би трябвало да намерят национални дела, които на наличен език да показват на гласоподавателите. За него такива са демографската рецесия, опазването на здравето и образованието.

" Никой няма да желае да напуща градовете и селата, в случай че има благоприятни условия за работа и развиване на локално равнище. Единственият път напред е обединяване в дясно и цялостна децентрализация ", съобщи от своя страна кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Само обединени можем да реализираме повече, причисли се към тях и ръководителят на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов. " Работата няма да тръгне централизирано през нашите управления, ние по места знаем най-добре какво е нужно на нашите жители и сме сигурни, че дружно можем да го реализираме ", съобщи още той.

Според думите на локалните управници партийните водачи в дясно би трябвало да преглътнат егото си и жаждата за превъзходство и да работят дружно за по-високи приходи, сигурност, битка с битовата престъпност и вложители, които да основават работни места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР