Кметът Здравко Димитров връчи отличието за Най-добър спортист на Пловдив

...
Кметът Здравко Димитров връчи отличието за Най-добър спортист на Пловдив
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров награди най-добрите спортисти на Пловдив за 2022 година

Кметът Здравко Димитров връчи оценката за „ Най-добър състезател на Пловдив за 2022 година “ на европейския първенец по повдигане на тежести Дейвид Фишеров, който оглави обичайна анкета, проведена от Община Пловдив.

Самият Фишеров не съумя да участва на церемонията и в негово неявяване премията получиха персоналният му треньор от СКВТ „ Марица “ Борислав Налбантов и олимпийският първенец от Москва Асен Златев.

Дейвид Фишеров изпревари в подреждането международната шампионка по лека атлетика до 20 години Пламена Миткова, която завоюва премията за „ Най-добър млад състезателен гений “ и също бе отличена от кмета Димитров.

„ Община Пловдив в мое лице ще продължи да се грижи за спорта и за спортистите в града, тъй като вие карате да се усещат горди освен пловдивчани, а и всички българи. Ще си върнем собствеността на зала „ Строител “, в този момент стартира градежа на две нови спортни зали в регион Западен, пред довеждане докрай е и зала „ Дунав “. Неведнъж съм казвал, че във всеки регион на Пловдив би трябвало да има спортна зала, с цел да могат децата в града да има къде да спортуват и да порастват здрави. Желая ви най-много здраве и нови триумфи през идната спотно-календарна година “, приветства спортистите кметът на Пловдив. На церемонията участваха още ръководителят на Общински съвет-Пловдив Александър Държиков, заместник-кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков, общински съветници, както и генерал-майор Явор Матеев, пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции.

В призовата десетка влязоха:

1. Дейвид Фишеров – Вдигане на тежести – СКВТ „ Марица “

2. Пламена Миткова – Скок дължина – Лека атлетика – СКЛА „ Локомотив “

3. Валери Димитров – Карате Шинкиокошин – АСКК „ Тракия “

4. Венелина Поптолева- Бокс – СКБ „ Ботев “

5. Янислав Герчев- Джудо – Семеен кодекс „ Арена Спорт “

6. Кристиан Василев – Гребане – Семеен кодекс „ Хеброс “

7. Ангел Кодинов – Кану Каяк – СККК „ Тракия “

8. Антон Ризов- Спортна пукотевица – АСК „ Тракия “

9. Иванка Повова – Карате Шинкиокошин – АСКК „ Тракия “

10. Иван Пановски – Сумо – Семеен кодекс „ Тракия спорт “

Тройката на най-хубавите млади спортисти оформиха Пламена Миткова – Лека атлетика – СКЛА „ Локомотив “, Александър Мишинков  от „ Аеробика “ –АМД и щангистът на СКВТ „ Марица “ Диан Пампурджиев.

Олимпийската шампионка по лека атлетика за младежи до 20 години Александра Начева получи своя почетен знак на Пловдив, с който бе отличена преди година, а президентът на ФК „ Марица “ получи същото отличие – Почетен знак на Пловдив по случай 100-годишния празник на клуба.

На церемонията бяха отличени и именитите треньори Владимир Генов – кану-каяк и откривателят на олимпийския първенец по спортна гимнастика Стоян Делчев – Никола Николов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР