Кметът Здравко Димитров е проверил строително-ремонтните работи при изграждането на

...
Кметът Здравко Димитров е проверил строително-ремонтните работи при изграждането на
Коментари Харесай

Кръговото от Пловдив към Асеновград трябва да е готово до края на февруари

Кметът Здравко Димитров е ревизирал строително-ремонтните работи при построяването на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград (югоизточният обход), оповестиха от пресцентъра на община Пловдив. Работата по него стартира през октомври предходната година. А с обезпечаването на кръгово придвижване с три ленти се чака да се увеличи пътната сигурност и да намалеят предпоставките за пътни произшествия. Очаква се обектът да бъде подготвен до края на февруари,

Инвестицията в този обект от пътната инфраструктура е на стойност 2.3 млн. лв. и се финансира от републиканския бюджет. Кръговото е 120 метра в диаметър, остарелият път за Асеновград към този момент се засипва и до два дни няма да съществува. Историческата караулка на КАТ също към този момент е отстранена.

Готови са и изходите за връзката с пътен възел „ Скобелева майка “, като петкилометровото трасе ще приключи Южната дъга на Пловдив, прецизират от общината. Заради неналичието на околовръстен път забележителна част от директните потоци минават през града.

Това кръгово тук е с размерите на другото - на Кукленско шосе. „ Приел съм този обект като персонална идея и по тази причина постоянно проследявам по какъв начин върви. След приключването му ще насочим напъните си към връзката с пътен възел „ Скобелева майка “, което е извънредно належащо, с цел да изведем трафика отвън града и се насочва директния трафик към Автомагистрала „ Тракия “, показва кметът Здравко Димитров. Именно по тази причина този план е един от най-важните за Пловдив.

В момента текат процедурите за правене на парцеларния проект, след което Агенция „ Пътна инфраструктура “, би трябвало да разгласи социална поръчка за построяването на правата.
За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а защото то е гранично сред три общини, в новия програмен интервал ще се търси европейско финансиране за разширението му.

Според регионалният шеф Дани Каназирева пoлзитe oт изгpaждaнeтo нa югoизтoчния oĸoлoвpъcтeн път нa Града под тепетата нaдxвъpлят paмĸитe нa oблacт Πлoвдив и имaт cъщecтвeнo знaчeниe зa paзвитиeтo нa вcичĸи oблacти oт Южeн цeнтpaлeн paйoн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР