Кметът с най-дълъг стаж в България започва своя 15-и мандат.

...
Кметът с най-дълъг стаж в България започва своя 15-и мандат.
Коментари Харесай

Кметът с най-дълъг стаж у нас започва своя 15-и мандат


Кметът с най-дълъг стаж в България стартира своя 15-и мандат. Става въпрос за управника на хасковското село Брягово.

Делчо Митев е повдигнат от коалиция " Българска социалистическа партия за България " и той събра 144 гласа от всички 214 дали своят вот на локалния избор в неделя. Опонентът му Марко Марков от " България на районите " остана втори с 64 гласа и по този начин Митев завоюва още на първи тур с 67.29% поддръжка.

Общинската изборна комисия в Хасково към този момент разгласи Митев публично за определен със свое решение № 263-МИ, съобщи Българска телеграфна агенция. Делчо Митев е също по този начин и ръководител на Националното съдружие на кметствата в Република България (НСКРБ), което сплотява към 430 управници на обитаеми места. 

Вече 72-годишният мъж сяда в кметския стол през далечната 1976 година непосредствено от студентската пейка и казармата. През живота си не е имал никакво друго трудово занятие.

Вече 47 години продължава неговото кметуване. До началото на демократичните промени през 1989 година той изкарва шест мандата, които тогава са с дълготрайност 2 години и половина.

А другояче като задача за идващите четири години Митев слага преди всичко неосъществения през предишния мандат план за пречиствателна станция за питейна вода . Когато бъде приключено, оборудването ще обслужва шест села на територията на три общини в област Хасково, разясни Митев.

Като други задължения той отбелязва построяването и подобряването на околната среда в селото.

По думите му в селото има доста проблеми за решение. Един от тях е неналичието на достъп до опазване на здравето и медицински грижи, което е водеща нужда. Според Митев казусът е решим със основаване на съответните бази за медици, тласъци за млади лекари, зъболекари и медицински личен състав.

Важен ангажимент за Митев следващата година ще бъде и достойното отбелязване на 140-тата годишнина от основаването на локалната черква " Свето Възнесение Христово ". Кметът отбелязва, че това е също е задача от предизборната му стратегия и че още занапред е почнал стъпки за набиране на средства, с които да бъде поправен зидът на стената на двора на храма и да бъде облагородена зелената повърхност.         
 Делчо Митев - безконечният кмет на хасковското село Брягово
Делчо Митев - безконечният кмет на хасковското село Брягово

39 години заемал поста и се кандидатира за нов мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР