Кметът на Варна Благомир Коцев положи венец на Паметника на

...
Кметът на Варна Благомир Коцев положи венец на Паметника на
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев положи венец по повод 111-годишнината от превземането на Одрин

Кметът на Варна Благомир Коцев постави венец на Паметника на Осми Приморски полк по случай 111-годишнината от завладяването на Одринската цитадела и честването на Деня на Тракия. Събитието беше маркирано с церемониален боен обред на Военноморските сили и заупокойна молитва, отслужена от Варненска и Великопреславска света митрополия, на паметника на починалите по време на Балканската освободителна война  1912-1913г.

На церемонията участваха ръководителят на Тракийско сдружение " Капитан Петко челник " - Варна Румяна Вълчева, заместник-областният шеф Изабела Иванова, ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров, контраадмирал Кирил Михайлов – пълководец на Военноморски сили, районните кметове, ветерани, офицери и сержанти от запаса, представители на политически партии, деца от ОУ " Капитан Петко челник " – кв. Галата, посетители и жители.

В българския културно-исторически календар 26 март е Денят на Тракия. От 1914 година той се празнува в памет на воините, паднали край Одрин и в тракийските полета.

Организатор на събитието е Тракийско сдружение " Капитан Петко челник " – Варна, взаимно с Военноморските сили,  Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса и Съюза на ветераните от войните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР