Кметът на украинския пристанищен град Мариупол, който се намира под

...
Кметът на украинския пристанищен град Мариупол, който се намира под
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол: В града започнаха да работят руски мобилни крематориуми



Кметът на украинския пристанищен град Мариупол, който се намира под блокада от съветските военни сили от началото на март, сподели в сряда, че съветски мобилни крематориуми са почнали да изгарят телата на убити в града, оповестява " Файненшъл таймс ".

" Убийците прикриват следите си. В Мариупол започнаха да работят съветски мобилни крематориуми “,

" След необятната интернационална гласност на геноцида в Буча, висшето управление на Руската федерация подреди да бъдат унищожени всички доказателства за закононарушения, осъществени от нейната войска в Мариупол ", уточни още той.

" Преди седмица по внимателни оценки броят на починалите в града беше 5000. Но поради размера на града, пагубните опустошения, продължителността на блокадата и гневната опозиция, десетки хиляди цивилни от Мариупол може би са станали жертва на окупаторите. Ето за какво Русия не бърза да даде зелена светлина на турската задача и други начинания за избавяне и цялостна евакуация на Мариупол. Освен това посредством филтрационни лагери се откриват и унищожават всички евентуални очевидци на зверствата на окупаторите ", написа още кметът на града Вадим Бойченко.

Позовавайки се на очевидци, Бойченко сподели, че Русия употребява специфични бригади, образувани от " колаборационисти " в града, с цел да свършат тази работа.

На този стадий информацията на кмета на Мариупол не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

След като стотици тела на цивилни бяха открити в Буча и други покрайнини на Киев след изтеглянето на съветските войски, украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия възнамерява " да прикрие виновността им " за по-нататъшни хипотетични зверства, осъществени от нейните войски в други елементи на Украйна, в това число в Мариупол.

Призивите на западни водачи президентът Путин и други висши съветски чиновници да бъдат преследвани за военни закононарушения и закононарушения против човечеството се умножиха тази седмица, откакто се появиха доказателства за явни всеобщи убийства в покрайнини на столицата Киев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР