Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в знак на

...
Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в знак на
Коментари Харесай

Грипът събори кмета на Ухан

Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в символ на самопризнание за виновност по отношение на жителите на града. Той разяснява това в изявление пред Централна китайска телевизия.

" Ако това помогне да се ограничи разпространяването на вируса, бих желал да подам оставка и да се извиня по този метод ", изяснява кметът на града, откъдето потегли смъртоносната болест.

Той добави, че решението за блокиране на Ухан е " в действителност мъчно. Що се отнася до град с повече от 10 милиона души, такова решение беше взето за първи път в историята на човечеството ", акцентира Джоу Сиануан.

" Затворихме града, с цел да спрем разпространяването на вируса, само че се опасявам, че по този метод си спечелихме неприятна историческа известност ", добавя той.
По думите му, " човешките същества са минали през толкоз доста опасности в процеса на своята еволюция, като да вземем за пример черна гибел, мор, едра шарка. Не можем да предвидим какъв брой сериозна ще бъде актуалната заплаха ".

Той удостовери случаи на отвод на водачи да доставят артикули до медицински заведения от боязън от зараза, както и за огромни опашки от хора, които чакат в лечебни заведения и медицински центрове. Има случаи на суматоха, липса на артикули и медицински маски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР