Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди днес засилване на проверките

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди днес засилване на проверките
Коментари Харесай

Фандъкова погва нарушителите на COVID мерките

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди през днешния ден усилване на инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения на публични места.

С цел ограничение разпространяването на болестта се ускорява контролът в комерсиалните обекти и градския превоз на София.

Служители на Столичен инспекторат, дружно с регионите полицейски ръководства ревизират за носенето на маски, съблюдаване на отдалеченост и осъществяване на стерилизация в магазини. Само за събота и неделя екипите са ревизирали 643 търговски обекта, на част от които са дадени наставления за недопускане скупчването на хора в магазините и влизането на клиенти без защитни средства.

Екипите на общинска полиция взаимно с Центъра за градска подвижност не престават инспекции в наземния градски превоз и метрото.

По гледище на кмета на София Столична дирекция на вътрешните работи усилват екипите, които ще спомагат за осъществяването на инспекции в градския превоз.

През последната седмица в градския превоз за неносене на маски са формирани 55 акта по Закона за здравето, 9 предупредителни протокола и 1 полицейско предписание.

Дирекция „ Образование “ е в непрекъсната връзка с шефовете на детски градини и учебни заведения, изисква се информация за положението на личния състав и децата. Много значимо, с изключение на дезинфекцията на пространствата е и спазването на утринния филтър и разделянето на потоците. Периодично се прави инспекции в столичните детски градини, ясли, учебни заведения и обществени домове, като през предходната седмица са тествани общо над 30.

Продължава осъществяването на ежедневна стерилизация на спирките на градския превоз, както и транспортни средства. По график се дезинфекцират пешеходните подлези и съдовете за боклук.

Столична община поддържа логистичен център, в който обезпечава наличия от препарати за стерилизация и защитни средства. Отделения за заболели от COVID-19 има разкрити в общинските Първа, Втора и Пета МБАЛ и все още в тях се лекуват 38 пациенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР