Кметът на София Йорданка Фандъкова провери днес графика и хода

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери днес графика и хода
Коментари Харесай

Фандъкова инспектира ремонтите около площад Св. Ал. Невски

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира през днешния ден графика и хода на работите по осъществяване на Зона 4 – карето към площад "Св. Ал. Невски " в центъра на града. В момента в зоната се работи на три обекта: градините "Кристал ", "Св. Климент Охридски ", както и ул. "Московска ". Ще бъдат актуализирани алеите, осветлението и озеленяването в градините, а на ул. "Московска " стартира ремонт на топлопровод. Предвижда се след ремонта на улицата да бъде освободен тротоарът от паркиране.

В двете градини все още се извършват действия, свързани с полагането на нови настилки. Поради изобилните превалявания през последните дни има закъснение от графика на работа на градина "Кристал ". Кметът Йорданка Фандъкова сложи задача на изпълнителя да навакса със закъснението в графика на обекта. Тя акцентира, че е значимо да се напредне като извънредно прецизно се съблюдава технология и условие за качество на работата.

В градина "Св. Кл. Охридски " се прави и замяна на тръбопровод, приготвя се насипа за алеята към постройката на Националната художествена академия.

Фандъкова акцентира, че опазването на дърветата е извънредно значимо. Предвижда се в градината "Кристал " да бъдат засадени нови над 20 дървета.

Като част от Зона 4 се възнамерява възобновяване на тротоари, осветяване и настилки по ул. "Оборище " от бул. "Васил Левски " до ул. "Раковски ", ул. "Париж " от бул. "Цар Освободител " до ул. "Московска ", ул. "Дунав " сред ул. "Московска " и площад "Александър Невски ", ул. "15-ти ноември " сред пл. "Народно заседание " и Българска академия на науките и ул. "11 август ". Планира се да бъде освободен от придвижване и коли методът към централния вход на катедралата "Св. Александър Невски ", като секторът от ул. "Оборище " – сред храма и ул. "Раковски " – ще бъде затворен за придвижване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР