Кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова присъства на дипломирането на абсолвентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Кирил Петков, министрите на опазването на здравето и образованието участваха на тържествената гала по дипломирането на абитуриентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София.

579 млади лекари се дипломират в София през днешния ден.

„ С експертизата и фрагментите, които приготвя, Медицинският университет е измежду най-хубавите от висшите учебни заведения в нашата столица. Скъпи абитуриенти, уверена съм, че ще приложите на процедура най-хубавото, което сте научили от вашите преподаватели. Вие поемате пътя на една от най-трудните и виновни специалности. Образованието и капацитетът ви са и силата, и гаранцията за триумфа в общата ни цел – живота “ – се споделя в Поздравителния адрес на кмета на София до Медицинския университет и Випуск 2021.

„ Изминалите години на компликации и тествания ни научиха какъв брой доста разчитаме на вас – нашите лекари. Когато не разбирахме и се страхувахме, лекарите ни показахте, че сте на пост, на първа линия, давахте ни кураж и вяра. Смелостта на нашите лекари, сестри и медицински личен състав не се огъна пред тестванията на незнайното. Като кмет ще се веселя, в случай че останете в София и да намерите реализация в столицата, тъй като имаме потребност от вас “ – се споделя също в думите на кмета.

Ректорът на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков благодари откровено на студентите за присъединяване им като доброволци в коронавирус отделенията. „Да следваш „Медицина“ изисква време и старания. Да завършиш е достижение, тъй като лекарската специалност е друга. Вие към този момент познавате усета на триумфа. Сега сте на прага на живот, в който има триумфи и провали. Ще отговаряте за човешкия живот и здраве и не всеки път ще успявате да ги съхраните. В последните две години образованието ви мина под знака на битката с коронавирус. Имахте опцията да се изправите лице в лице в битката с коронавирус. Показахте своя морал и възприятие за дълг като се включихте като доброволци. Искам да ви кажа – Благодаря“ – съобщи акад. Трайков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР