Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага нови мерки за овладяване

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага нови мерки за овладяване
Коментари Харесай

Фандъкова предлага въвеждане на мерки, засягащи ученици и заведения

Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага нови ограничения за преодоляване на разпространяването на COVID-19 на територията на Столична община. Това разгласи столичният градоначалник във " Facebook ".

Ето какво написа тя в обществената мрежа:

" Днес, на съвещание на софийския щаб за преодоляване на разпространяването на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две ограничения.

1. Всички възпитаници от 5 до 12 клас в София да преминат на образование в електронна среда за период от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).

2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, в това число на заведенията за хранене в хотелите и игралните зали, до 22 ч за интервала от 12 до 26 март.

Предлагам въвеждането на ограниченията поради внезапното нарастване на броя на инфектираните с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лекуване в лечебните заведения, доближи равнищата от средата на ноември предходната година, когато стартира стръмен растеж на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лекуване в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лекуване са 191.

Със заповед на здравния министър лечебните заведения в София разкриват спомагателни места за заболели с ковид.

Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от опцията за служебно извиняване на отсъствията им, което беше разрешено от МОН по искане на софийския щаб.

Окончателното решение на щаба ще бъде взето след съвещанието през днешния ден следобяд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР