Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши проверка на ремонта на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши проверка на ремонта на
Коментари Харесай

Фандъкова инспектира ремонта на бул. "България": Абсурдно е да...

Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши инспекция на ремонта на бул. България. Градоначалникът огледа ремонтните действия при пътя за кв. “Бояна “ и разклона за кв. “Драгалевци “.

Има много сполучливи кметове и се надявам да има от ден на ден. Вчера говорихме за детски градини, през днешния ден за строителство. Който е подготвен - ще го подкрепим, сподели още тя.

По думите ѝ това, което се случва на бул. България е, че са употребявали пониженото придвижване по време на пандемията и са работили интензивно, с цел да приключат по проект ремонта. Той би трябвало да приключи в средата на идната седмица, в случай че времето го разрешава. "За мен е доста значимо качеството, тъй като това е едно от най-натоварените трасета ", акцентира още Фандъкова.

"Предвидени са две нови светофара, с цел да е безвредно предвижването на пешеходците. Там, където е допустимо - ще има и двупосочна велоалея по 1,5 м. ", съобщи градоначалникът. Нова велоалея ще има и по бул. Пушкин.

По думите ѝ е неуместно да се затваря бул. България по време на образователната година. Неудобство ще има, само че апелирам за схващане от страна на водачите, прикани още тя.

"От бул. Фритьоф Нансен до бул. Пушкин ремонтът излиза 13,5 млн. лв., а 3,3 млн. коства ремонтът на съответния сектор ", съобщи инж. Божилов. По думите му ще се ремонтира и бул. Монтевидео в кв.Очва купел и по този начин ще се разреши да бъде направена връзката с метрото. Също по този начин се планува и ремонт и на Искърско шосе, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР